Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mi alapján válasszunk matrachuzatot?

Mi alapján válasszunk matrachuzatot?

Ha már eldöntöttük, hogy franciaágyat vagy kanapéágyat szeretnénk, akkor a matrachuzat kiválasztásakor is még számtalan kérdéssel szembesülünk. Kezdve attól, hogy milyen legyen magának a matracnak az összetétele, milyen legyen a huzat, vásároljunk-e rá még pluszban fedőhuzatot.

A matrac egyfajta védelmet is képvisel az alvásunk minőségi kialakításában. Ugyanis egyrészt nem mindegy, hogy milyen ágyon alszunk, és annak a kerete, váza, bordázata kielégítő-e a mi testünk számára, másrészt egy nem megfelelő keménységű matrac felboríthatja a teljes bioritmusunkat, és másnap reggelre fáradtabbak leszünk, mint voltunk este.

A matrachuzat szerepe

Ha kanapéágy vásárlása mellett döntöttünk, akkor a kanapéágy matracának huzata általában megegyezik a kanapé kárpitozásával, így egyszerre kell figyelembe vennünk, hogy milyen a kanapéágy kialakítása, és milyen borítással szeretnénk megvásárolni azt. Ilyen esetekben megfontolandó szempont, hogy cserélhető huzatú kanapéágyat vásároljunk. Ha tisztításra szorul a huzat, mosógépben mosható, és ha a színt szeretnénk változtatni, az is megoldható lesz.

Franciaágyak esetében már jóval bonyolultabb a helyzet. Ugyanis nemcsak a matrac méretét, formáját, összetételét kell alaposan átgondolni, de a matrachuzat minőségét is meg kell vizsgálnunk.

Egyre több modell cipzározható, levehető és ezáltal mosógépben mosható. Ez nagyon jelentős ismérve lehet egy matrachuzatnak, ugyanis franciaágyak esetében, amelyeket állandó alvásra szánunk, bármikor előfordulhatnak különböző foltok. Különösen kisgyerekes családok esetében gyakori a különböző testnedvek, ételmaradékok megjelenése a felületen, de kisállatos gazdiknál is előfordulnak hasonló esetek.

Nonstop Bútor webáruházunkban matrachuzatunk választéka mellett Ön rengeteg fajta szövet közül és számos, franciaágyra való kiegészítő közül is válogathat. Nézzen szét nálunk, és válogassa össze az Ön számára legideálisabb bútorkombinációt!

Levehető és mosható matrachuzatok

A legjobb választást az jelenti, ha sikerül cipzáros huzatot választani, akár mindkét végén cipzárral. Ilyenkor két részletben szedhető le a matrachuzat. Ez ideális megoldást jelent nagy méretű, egybefüggő matracok esetén, amikor is előfordulhat, hogy a lehúzott matracborítás akkora, hogy nem fér bele a mosógépbe. Lényeges, hogy alacsony, maximum 30 fokos hőmérsékleten mossuk, és várjunk a teljes száradásig, megelőzve ezzel bármilyen mértékű nedvesedést.

A nálunk található steppelt matrachuzat vastagon vatelinezett, anti-allergén és L alakban található rajta oldalt cipzár két oldalon. Boltunkban fedőmatracot is árulunk, amely jó kiegészítés lehet a maximális védelem érdekében. Ha bármilyen folt kerül a fedőmatracra a lepedőn keresztül, lehetséges, hogy elegendő lesz ezt a kiegészítőt kimosni, és a nagy matrac huzatát már nem is kell.

Hogy kerül hozzám haza a termék?

Bizony előfordulnak olyan háztartások, ahol nincs lehetőség arra, hogy valaki hazaszállítsa az adott árucikkeket, bútorokat, amelyeket megvásárolt. Ilyen esetekben is segítünk. Nonstop Bútor webáruházunkban lehetősége van Önnek arra, hogy igény esetén kérje, hogy házhoz szállítsuk, emeletes házban a megfelelő szintre és az adott helyiségben a végleges helyére tegyük az Ön bútorát.


Szállítási díjaink is a megvásárolt termékektől függenek, így kérjük Önt, hogy minden esetben egyeztessen kollégáinkkal díjainkról, számos kedvezményes ajánlatunk van, kérje részletes tájékoztatónkat!