Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Lehet kényelmes kanapé egy kinyitható darab?

Lehet kényelmes kanapé egy kinyitható darab?

Olyan kanapét szeretne, ami nappal maximális helykihasználtsággal működik, de éjszaka ellenben egy tökéletes fekhely, ami pihentető és nyugalmas alvást biztosít? Létezik ilyen kényelmes kanapé?

A kényelmes kanapé mindenkinek jár(na)

Természetes az alapvető igény a kényelemre, főleg, ami a kanapét illeti, hiszen egy fárasztó nap után itt pihenünk meg, és általában ez a nappali legfontosabb eleme. Ez az a hely, ahol a család összegyűlhet és kényelmesen elhelyezkedhet, hogy megnézzen egy filmet vagy épp az aznapi híreket.

Ahhoz, hogy kényelmes legyen, sok minden szükséges. Első lépésként egyáltalán nem mindegy a kanapé mérete és az, hogy hány ember számára tervezünk. Egy kétszemélyes kanapén kényelmesen elfér még egy gyermek vagy egy házi kedvenc is, de ha nagyobb a létszám, akkor elég szűkös lesz a hely. Ilyenkor inkább egy nagyobb lesz a kényelmes kanapéméret. Ez lehet L vagy éppen U alakú, de nem ritka a komplett ülőgarnitúra sem, ami 3-2-1 darabos elemekből vagy ezek kombinációjából épül fel.

Ideális esetben egy kanapénak csak kanapé funkciót kell ellátnia, de ha kicsit több, az sem baj. Ilyen például, ha nincs elegendő szoba a lakásban, és ebből kifolyólag meg kell oldanunk valahogy az éjszakai alvást.

A kinyitható az igazán kényelmes kanapé

A kényelmes kanapé mindenkinek mást jelent, mert van, akinek inkább az összecsukott állapota számít, míg másoknak a fekvőfelület kényelme. A legideálisabb az, ha nem kell sokat pepecselni a kinyitással, hanem csak egy mozdulattal készen is van. Egy fárasztó munkanap után mindenki díjazza, ha nem kell különböző erőemelő mutatványokat végrehajtania azért, hogy végre ledőlhessen a jól megérdemelt pihenésre.

A legjobb, ha egyben ágyneműtartós is a kanapé, hiszen ezzel rengeteg helyet spórolhatunk, ha nem kell egy külön szekrény az ágyneműknek. Tehát ha a kinyitás és az összecsukás csak pár apró mozdulat, akkor a továbbiakban jó az esély arra, hogy nyert ügyünk van.

A különböző bántalmak miatt mindenképp érdemes olyan kanapéra beruháznunk, ami gerinckímélő kialakítással rendelkezik. Persze minden alvástípushoz más és más matrac a jó választás, így ezt mindenképp figyelembe kell venni a vásárláskor.

Mivel borítsuk azt a kényelmes kanapét?

A kényelem kérdéséhez mindenképp hozzátartozik az is, hogy jó érzés legyen rajta ülni és feküdni. Az üléshez alapvetően ideális a szövet és a bőr, műbőr borítás is. Ebben az esetben van, hogy az előbbi a kényelmesebb, de van, amikor az utóbbi, mivel ez maximálisan szubjektív, hogy ki mit szeret. Ellenben a fekvés az már más kérdés.

Az alvás kényelméhez hozzátartozik, hogy amin alszunk, az ne csúszkáljon vagy épp ne keltsen hűvös érzést. Tehát ha éjszakai fekhelyként is szolgál a kanapé, akkor a legjobb, ha szövet a borítása, mivel az meleg és maximálisan komfortos érzést nyújt. Ha mégis műbőr borítást választottunk, akkor jó megoldás lehet egy fedőmatrac, ami minden problémán segít, ami nem kényelmes az alvással kapcsolatban.

Még nem találta meg az Önnek szánt kényelmes kanapét? Ne csüggedjen, böngésszen nálunk, és ha bármi kérdése akad, keressen minket elérhetőségeinken! Segítünk, hogy egészséges és kényelmes fekhelye legyen a pihentető alvás érdekében.