Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kétszemélyes ágy - vendégágynak vagy állandó alvásra?

Kétszemélyes ágy - vendégágynak vagy állandó alvásra?

Amikor az a döntés születik, hogy egy kétszemélyes ágyra van szükség, akkor három lehetőség merül fel. Léteznek a kinyitható és a kihúzható kétszemélyes ágyak és a franciaágyak. Ez utóbbi megvásárlása azt előfeltételezi, hogy van a lakásban külön hálószoba és elég tér egy állandóan nyitva lévő ágy elhelyezéséhez. Ez azonban nem minden háztartásban adatik meg, illetve akadnak egyéb okok, amikor indokolt egy könnyen összecsukható kétszemélyes ágy megvétele.

A kétszemélyes kihúzható ágyak

Esetenként előfordul, hogy szükség van egy plusz fekvő felületre, ha netán az érkező vendégek tovább maradnak és ott is alszanak. Ilyen esetekben nem elegendő a nappaliban elhelyezett kanapé. Egy másik életszituáció az lehet, amikor a gyerkőc szeretné, hogy a kis barátja nála aludjon. Egy kihúzható kétszemélyes ágy kitűnő választás az egyedi alkalmakra.

A kétszemélyes kihúzható ágyakból is többfajta létezik. Az egyik variáció, amikor egy szintbe kerül a két fekhely, és mintegy franciaágyként biztosítja a kényelmes pihenést. A másik esetben a pótágy egy szinttel lejjebb kerül, ezt főleg ifjúsági ágyaknál szokták alkalmazni.

Kihúzható ágyakat állandó alvásra nem szoktak javasolni, mivel hosszú távon nem tesznek jót sem a gerincnek, sem a test más részeinek. Az ilyen típusú ágyak általában több matracból tevődnek össze, így nem egyenletes a test alátámasztása, ennek következményeképpen gyakori lehet a hát- és derékfájás, ha minden nap ezen alszunk.

Mikor legyen kinyitható a kétszemélyes ágy?

A kétszemélyes ágyak másik típusa a kinyitható változat, mindennapi használatra inkább ezt a verziót válasszuk! Ez annyiban tér el a kihúzható ágytól, hogy egy fekvőfelület egy matracból áll, így hosszú távon várhatóan nem fog kellemetlen egészségügyi panaszokat okozni. Ha netán mégis, akkor az biztos, hogy nem az ágy hibája!

A minőségi alvás biztosításához a legjobb választás egy franciaágy lenne, de ha más az adott élethelyzet, meg lehet alkudni a kinyitható kétszemélyes ággyal is, egy kisebb studió vagy garzonlakásba vagy egy gyerekszobába, nappaliba a legpraktikusabb választás.

Egyéb szempontok

Az alvási szokásaink és a rendelkezésre álló tér mellett számos egyéb tényezőt figyelembe kell vennünk, míg eljutunk a végső döntésig. Az egyik ilyen, hogy szükség van-e még pluszban bármiféle tárolóra. Ha igen, akkor érdemes olyan kétszemélyes ágyat választanunk, amelyben egy kihúzható ágyneműtartó is található. Ez egy gyerekszobában az ágynemű mellett vagy helyett a gyerekek játékainak is ideális búvóhelye lehet.

Ha megvan a típus, át kell gondolni, milyen kárpitozású legyen az adott ágy. Gyerekes vagy kisállattal rendelkező családok esetében világos színű anyagot ne válasszunk, hiszen már egy nap után be fog piszkolódni. Egy bőr vagy műbőr felület könnyebben és gyorsabban tisztítható, de egy textilborítás jobban szellőzik.

Ha segítségre van szüksége...

Munkatársainkra minden területen számíthat. Nemcsak az adott bútordarab kiválasztásában nyújtanak segítséget. A kapcsolat az áruházzal nem szűnik meg a vásárlást követően, mivel kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére is van lehetőség.

Ha Önnek problémába ütközik, hogy hogyan kerül haza a bútor, cégünk munkatársai hazaszállítják és kérés esetén össze is szerelik Önnek a megvásárolt darabot.

Kiegészítő garanciális szolgáltatást is nyújthat Önnek a Nonstop Bútor. Ha az összeszerelést követően valamiféle hiba lépne fel, Önnek lehetősége van cégünktől kérni a javítást, így biztos lehet benne, hogy szakembereink minőségi munkát végeznek. További kérdések esetén keressen minket bizalommal!