Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kárpittisztítás házilag - Hogyan fogjunk hozzá?

Kárpittisztítás házilag - Hogyan fogjunk hozzá?

A kárpittisztítás házilag sokunkat érint. Bizony mindannyiunkkal megtörtént már, hogy szeretett kanapénk vagy szőnyegünk valamilyen makacs foltnak esett áldozatul, és meg kellett szenvednünk vele, mire végre valahára valamilyen szinten kiszedtük belőle.

A házilag történő kárpit- és szőnyegtisztításnak számtalan változata van, de nem árt, ha tisztában vagyunk hatásaikkal, illetve inkább előzzük meg a többórás folttisztítási macerát.

 Hogyan készülhetünk fel előre?

Jó, ha már a bútorvásárlás előtt alaposan átgondoljuk, hogy a kiválasztott kanapé kárpitozása mennyire felel meg a családi körülményeinknek. Ha vannak kisgyermekek a családban, akkor gyakoriak lehetnek a különböző gyümölcsléfoltok, ételmaradékok, és még az is előfordulhat, hogy odapisil a kisgyermek.

Ilyen esetekben lehetőleg ne fehér vagy bézs színezésű garnitúrát válasszunk, és lehetséges, hogy egy műbőr jobban és tovább ki fogja bírni, mint egy szövet, amelyet állandóan sikálni kell a folyamatosan rákerülő szennyeződések miatt. Ugyanez a helyzet, ha kisállatok vannak a családban. Egy kutyánál még könnyebb a helyzet, de a lakásban nevelkedő cicák nagyon szeretik a szövetkanapék oldalán koptatni és élesíteni a körmüket.

Ha mindezeket alaposan górcső alá vettük, és megvan a végeredmény, azaz hogy milyen stílusú, mintájú, anyagú kárpitozást szeretnénk választani, akkor javasoljuk Önnek, hogy látogasson el a Nonstop Bútor webáruházunk oldalára, ahol egyrészt tengernyi a választékunk, másrészt az adott típusú bútort nagyon sokféle szövetfajtával meg tudja vásárolni.

Amennyiben mindenképpen szüksége lenne Önnek arra, hogy megtapintsa, érzékelje, és térben is el tudja képzelni a bútorokat, akkor célszerű megnézni a bemutatótermünket. Ugyan ott nem találkozhat kollégáinkkal, viszont nagyon sok bútort össze tud hasonlítani, és meg tudja tapintani a különböző kárpitozásokat.

Kárpittisztítás házilag

Ha már megtörtént a baj, jöhet a gyors morfondírozás, hogy a fellelhető házi vagy vegyi tisztítószerek közül melyik lenne a legmegfelelőbb. Igaz ugyan, hogy nem készülünk tartós patyolattiszta felületekre, amikor megvásárolunk egy új bútordarabot, de az az egy biztos, hogy ha valamire folt kerül, igyekszünk mihamarabb megszabadulni tőle.

A házi módszerek esetében még mindig sokan a szódabikarbónát tartják a leghatékonyabb szernek. Nincs is ezzel semmi baj, ha ismerjük a korlátait. Azaz mivel korábban fogfehérítésre is használták, tisztában kell lennünk vele, hogy sötét kárpittisztításra házilag ne használjuk, mert bizony észre fogjuk venni a kezelést követően, hogy sokszínű lesz a korábban egyszínű huzatunk.

A másik ilyen fontos szempont, hogy nem elég csak rászórni a kárpitra. Bele is kell dörzsölni az anyagba, hogy biztosan kiszedjük belőle a makacs foltot, és gondoskodnunk kell a megfelelő szárításról is!

A vegyszeres megoldások

Sokan nem hívei a vegyszereknek, mégis van az a makacs szennyeződés, amikor be kell vetnünk valamilyen, ruhák mosására is használatos tisztítószert. Vegyük figyelembe a kárpit típusát és tisztítási tudnivalóit, és annak megfelelően válasszunk vegyszert.

Vigyázzunk, mert a túl sok dörzsölés szintén a kárpit elszíneződéséhez vezethet. Ha készen vagyunk a tisztítással, fontos, hogy hagyjunk elegendő időt a száradásra. A száradási idő attól is függ, hogy mennyi napfény, meleg tud bejönni éppen akkor a lakásba, és hogy esetleg ki tudjuk-e vinni az udvarra száradni az adott bútort.

Bízunk benne, hogy minél ritkábban fog sor kerülni ilyen folteltávolításra. Cégünk munkatársai segítenek Önnek abban, hogy az életmódjához és stílusához legmegfelelőbb kárpitot válassza ki!