Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Egy jól kiválasztott ágybetét meghatározza alvásunk minőségét!

Egy jól kiválasztott ágybetét meghatározza alvásunk minőségét!

Miért fontos, hogy a legmegfelelőbb ágybetétet válasszuk ki saját magunk számára? Az átaludt éjszaka és a hátfájásmentes reggel előfeltétele, hogy olyan ágybetétet tartalmazzon az ágyunk, amely a saját alvási szokásainkkal, gerincünkkel, testsúlyunkkal és testmagasságunkkal összhangban van.

Érdekes, hogy míg az életünk egyharmadát alvással töltjük, és az alvásunk minősége meghatározza az életünk egy sor más szegmensét, mégsem foglalkozunk vele kellő módon és mennyiségben.

Mi történik, ha nem jó az ágybetét?

Ágybetétet választani mindenkinek saját magának kell. Nincs olyan, hogy tökéletes matrac vagy ágybetét, hiszen minden embernek más és más a testfelépítése, súlya, alkata, problémái, és eltérőek az alvási szokásai. Éppen ezért lehet, hogy az egyik embernek jó a kókuszmatrac, de a másiknak a memóriahabos válik be, nincs egyöntetű recept.

Az az egy biztos, hogy ha nem személyre szabott a matracod, akkor hetek, hónapok múlva igen kellemetlen hatásokkal fogsz szembesülni. Ha hosszú távon rossz ágybetéten alszol, akkor az kihat az egészségedre és azon keresztül az életminőséged minden területére. Lehet, hogy türelmetlenebb, fáradékonyabb leszel, könnyebben elfelejtesz dolgokat, de az is lehet, hogy az idegi problémák mellett fizikai fájdalmak is fognak jelentkezni, úgymint fej-, hát-, derékfájás, gerincproblémák.

Milyen tényezők alapján válasszunk ágybetétet?

Természetesen rengeteg szempont van, amelyet figyelembe kell venni, és bizony sokkal előrébb kell, hogy legyen a praktikum és funkcionalitás szemben az esztétikummal. A Nonstop Bútor webáruházunkban igyekeztünk a különféle igényeknek eleget tenni, és minőségben magas, de típusában többféle matracot is felvonultatunk, hogy megfeleljünk minden elvárásnak.

Nagyon fontos, hogy bármilyen matracot is fogunk választani, ütemezzük be, hogy bizony sok időt kell majd rászánni, nem egy nap, mire kiválasztjuk a megfelelőt. És mindenképp nagyon lényeges, hogy személyesen ki kell próbálni, a leggyakoribb alvási pozíciókban.

Tévhit az a sokszor hallott állítás, hogy a hátfájósoknak kemény ágybetét kell. Gyakorlatilag senkinek nem tesz jót a kemény matrac. Leginkább a félkemény matracok azok, amelyek megfelelőek lesznek. Ha túl puha, besüppedünk, ha túl kemény, még jobban megfájdul a derekunk. Az az ideális, ha a matrac kialakítása igazodik a test vonalához, ezáltal biztosítva a pihentető alvást. A leginkább egyenletes megoldást a zónázott matracok adják, amelyek épp ott támasztják alá a testet, ahol kell.


Befolyásolja döntésünket, hogy mennyire vagyunk izzadékonyak. Minden ágybetét szellőzése más. Ha gyakran szoktunk izzadni, akkor pl. memóriahabos matrac megvételét nem javasoljuk, az kevésbé ereszti át a levegőt.

 

Egyéb tényezők

Természetesen nem utolsósorban az ár is meghatározza döntésünket. Napjainkban egy kedvezményes áron kínált termék nem egyenlő a rosszabb minőséggel. Így van ez nálunk is, mivel Nonstop Bútor webáruházunk számtalan módon nyújt kedvezményeket betérő és hűséges vásárlóinak.

Visszatérő vásárlóinkat hűségpontokkal jutalmazzuk. Hűségpontokat lehet kapni a megvásárolt termékre adott értékeléssel és a bútorról készített videóval is. Kuponvadászat akciónk keretén belül számtalan bútorhoz hozzájuthat akciós áron. A részleteket keresse oldalainkon!

Vannak bútoraink, melyek szállítása ingyenes. Minél több bútort vásárol, annál kedvezőbb szállítási költséget számítunk fel, mindenképpen kérjen rá egyedi ajánlatot munkatársainktól! Az is előfordul, hogy bizonyos termékeink esetében ingyenes a szállítás, keresse akcióinkat a termékoldalakon!