Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Bekuckózott kényelem - a kárpitozott fotelekről

Bekuckózott kényelem - a kárpitozott fotelekről

A kárpitozott fotel szó hallatán sokunknak az jut az eszébe, amikor a munkát félretéve és valamilyen pihenést választva összekuporodhatunk vagy éppen kinyújtózhatunk egy eldugott kis helyen, ami a mi saját kis kuckónk. Ezen a félreeső helyen akár egy könyvvel, laptoppal vagy zenét hallgatva kényelmesen lehet relaxálni, töltődni.

A kárpitozott fotel eredete

Mára már a fotelek nagyon sok funkciót ellátnak. Ki gondolná, hogy a párnázott fotelek, amelyek a mai kárpitozott fotelek elődei, csak a 18. században kezdtek elterjedni? Székekkel már az ókori Egyiptomban is találkozhattunk. A középkorban a várurak, nemes emberek mereven ültek a kemény ülőalkalmatosságokon, amely sok esetben kiegészült a karfával.

Ezek a kezdetleges fotelek ebben a korban még csak az előkelő körökben voltak elterjedtek, XIV. Lajos udvarában jelentek meg az első fotel jellegű bútorok. Majd, ahogy előtört a klasszicista kor és annak velejárói, a szivarozás, olvasás, később a 19. század végétől a gramofonnal való zenehallgatás, úgy jött meg az egyre nagyobb igény a különböző funkciókat is ellátó kárpitozott fotelek kialakítására.

A fotelek fajtái

Napjainkra már igen széles választékát találjuk meg a foteleknek. Funkciójában, kialakításában, színében, anyagában rengeteg fajtával találkozhatunk. Ezekből néhány típus:

●     Fekvőfotelek: az egész testet alátámasztják és biztosítják a teljes ellazulást. Sokszor lábtámasszal együtt vásárolják.

●     Füles fotelek: a gerincet támasztják meg, és a régebbi korokban a fejtámasznál lévő “fül” biztosította a kandalló melegének fej közelében tartását. Lábzsámollyal kiegészítve tökéletes relaxálást biztosít.

●     Alacsony háttámlás fotelek: modernebb szobákba vagy irodákba kitűnő választás.

●     Fotelágyak: korunk egyik nagyszerű találmánya, amely lehetővé teszi, hogy igény szerint ülőalkalmatosságként vagy fekhelyként használjuk.

Ezenkívül találkozhatunk már forgófotelekkel, masszázsfotelekkel és vehetünk akár babzsákot is, ha csak lehuppanni szeretnénk.

Megannyi funkció több helyiségben

A fotelágy nagyszerű választás lehet, ha pl. a nappaliban szeretne tévét nézni és közben elbóbiskolni. Váratlan helyzetekre is kitűnő megoldás, ha vendég érkezik és maradni szeretne. Vagy ha elegendő hely híján nincs lehetőség minden nap egy kihúzhatós kanapét meg- és beágyazni, a fotelágyakba könnyedén, akár egy mozdulattal el tudja pakolni az ágyneműjét a hálószobában is.

Gyerekszobába is nagyszerű választás, akár több darab is. A gyerekszobában elhelyezett fotelágy akár játéktárolóként is szolgálhat. Amíg kicsi a baba, a kiságy mellé is helyezhető, megkönnyíti a szoptatást, a gyerekágyas időszakot, könnyebben lehet a kicsit altatni. Ahogy növekedik a gyerkőc, egyszerűbb a már meglévő fotelágyra átszoktatni. Később már barátok is áthívhatók éjszakára, egy pizsamapartira.

Vendégházakba, vendégszobákba is kitűnő választás, ahol igény esetén ki lehet húzni az adott fotelágyat, ha vendég érkezik, a vendégszámtól függően.

Hogyan jut el hozzám?

Amennyiben Ön a Nonstop Bútor egyik bútorát választja, egyúttal a kényelmet is választja, mivel plusz szolgáltatásokat is igénybe vehet. Cégünk igény esetén az Ön otthonában elvégzi az összeszerelést, így biztos lehet afelől, hogy az a bútor gondos kezek felügyelete mellett kerül a végleges helyére.

Természetesen a bútor jellegéből fakadó garanciális hibákat a cégünk orvosolja, sőt lehetőség van kapcsolódó szolgáltatásként a későbbiek során plusz garanciális javítás igénybevételére is, ha valami baj történne. Ennek feltételeit a Garancia menüpontban találja! Keressen minket bizalommal, amennyiben kérdése lenne!