Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Az egyszemélyes kanapéágy típusai és felhasználási területei

Az egyszemélyes kanapéágy típusai és felhasználási területei

Egyszemélyes kanapéágy sok fajta létezik, mivel lényegében mindegyik kanapé egyszemélyes, amikor nem nyitjuk ki. Mégis nem mindegy, hogy mennyire kényelmes azon úgy ülni, feküdni vagy aludni, ha nincs kinyitott állapotában. Illetve az is kérdés, hogy becsukva hány fő számára megfelelő ülőalkalmatosságot keresünk? Ezeket a szempontokat nézzük át az alábbiakban.

Az egyszemélyes kanapéágy típusai

Az egyszemélyes ágyak esetében sokaknak elsőként a heverők jutnak az eszébe. Ez a fekhely tipikusan egyszemélyes, és míg régebben gyakoriak voltak a támla nélküli változatok, mára már szinte mindegyik rendelkezik két oldalánál is háttámlával. Ezek bizonyos altípusai a gyermekheverők, amelyeknél legtöbbször leesésgátló támasz is található az elülső részén.

Egyszemélyes kanapéágyként funkcionálhat akár még egy fotelágy is, de azon csak kihúzva lehet aludni. Ha becsukva kevés az ülőfelület rajta, akkor kombinálható egy másik fotelággyal, egy heverővel vagy egy kanapéággyal.

A Nonstop Bútor webáruházunkban mindegyik típusú egyszemélyes kanapéágy megtalálható. Támlás vagy az L-alakú egyszemélyes ágyak esetében érdemes előre meghatározni az irányokat, hová szeretnénk elhelyezni, melyik irányba nyíljon az ágyneműtartó, mivel azt a későbbiekben már nem vagy igen körülményesen lehet csak megváltoztatni.

Szintén inkább egyszemélyesnek mondható az L-alakú sarokkanapé, amelynek oldalsó “szára” általában ágyneműtartós. Itt már több az ülőfelület, és akár kinyitható állapotában is lehet rajta feküdni, de ha nem túl méretes az emberfia, akkor keresztben is kényelmesen elaludhat rajta. Ehhez nem kell a kinyitás procedúrájával vesződni, hanem elég csak lepakolni róla a párnákat, megágyazni, és már jöhet is az alvás.

Kinyitható vagy kihúzható legyen?

Webáruházunkban a legtöbb egyszemélyes kanapéágy valójában mind kétszemélyes. Így akik egyedül élnek, és egyszemélyes ágyban gondolkodnak, azoknak sem kell kétségbeesni, ha netán vendégágyra lenne szükségük, amikor jön hozzájuk valaki. A kanapéágyak széles választéka áll rendelkezésre.

Napjainkban már kétféle verzió kapható, amikor egyszemélyes kanapéágyból kétszemélyes ágyat varázsolunk, ezek a kinyitható és a kihúzható kanapéágyak. A két verzió között az a különbség, hogy a kinyitható egyszemélyes kanapéágyak esetében az ülőfelületet előre húzzuk, ezáltal feltárul az ágyneműtartó, és a háttámlát előrefele lebuktatjuk, rá az ágyneműtartóra. Így keletkezik két önálló kényelmes fekvőfelület keresztben, amely az állandó alvást tudja megfelelően biztosítani a gerinc kiegyenlített alátámasztása révén.

A kihúzható kanapéágyak a régi variációt szemléltetik, ezek általában több matracból összeállított, kevésbé kényelmes darabok, viszont vendégágynak, időnkénti alvásra tökéletesen megfelelnek.

Házhoz szállítás és összeszerelés biztosítása

Egy egyszemélyes kanapéágy sem egy könnyű darab, hát még, ha Ön egy sarokkanapét vásárol, amely több elemből tevődik össze. Nem mindenkinek áll rendelkezésére egy ezermester férfi a családban vagy egy szállításra megfelelő autó.

Cégünknél a vásárlókkal kialakított kapcsolat hosszú távra szól. Egyrészt, ha Ön igényli, hogy munkatársaink házhoz szállítsák és a végleges helyén össze is szereljék a bútorát, akkor ez is megoldható. Másrészt számos kapcsolódó szolgáltatással kedveskedünk visszatérő vásárlóinknak.

Kuponrendszereinkkel, akcióinkkal, hűségpontjainkkal számos kedvezményhez juthat az év bármely időszakában! Sőt! Bizonyos esetekben a Nonstop Bútornál szállítási díjat sem számolunk fel! Kérje ajánlatunkat munkatársunktól, és nem fog csalódni!