Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Ágykeret: egyben vagy külön?

Ágykeret: egyben vagy külön?

Aki vett már ágyat, az tudja, hogy ágykeretet meg lehet vásárolni egyben a matraccal, kárpitos bútorként, de külön is, amibe aztán egy matracot kell választani. De vajon melyik a jobb választás, vagyis kinek melyik a praktikus ágykeret?

Ágykeret egyben

Ha franciaágyat választunk, akkor többféle szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik ilyen, hogy mekkora a szoba, azaz mekkora franciaágy fér be. Hiszen nem mindegy az éjszakai kényelmünk szempontjából, hogy mekkora helyen tudjuk kipihenni magunkat. Az éjszakai kényelem nem csak attól függ, hogy milyen matracon hajtjuk álomra a fejünket, hanem az is lényeges, hogy mekkora területen kell megosztoznunk.

Általában a legkisebb, még használható ágyméret a 140 x 200-as fekvőfelületű franciaágy. Ennél egy fokkal jobb a 160 x 200, de a legjobb a 180-as vagy a 200 x 200-as. Ez utóbbiakon már igazán kényelmesen lehet aludni ketten, sőt akkor sincs gond, ha bevackolja magát középre egy gyerek vagy épp egy házi kedvenc.

A kárpitos bútorok egyik legnagyobb előnye, hogy mérhetetlenül dekoratívak, így akár megérheti már csak ezért is beújítani egyet. Ez lehet franciaágy, néha kinyitható kanapé is akár, ahol biztosított a nyugodt éjszakai pihenés. Ellenben arra nagyon kell figyelni, hogy óvatosan kell bánni a különféle kárpitos bútorokkal, mivel egy véletlenül ráborult üdítő, egy rákent csoki mind nagy kárt tehetnek a szövetben, és sok takarítási munkát is okozhatnak.

Ágykeret és matrac kombinációja?

Ha külön választunk ágykeretet és matracot, akkor mindenképp figyeljünk arra, hogy illeszkedjenek a szoba hangulatába. Tehát egy visszafogott hálóba nem biztos, hogy az a legjobb, ha beteszünk egy nagy, bőr ágykeretet, óriási fejvéggel. Mindig törekedjünk a harmóniára, mert az nagyban hozzájárulhat az éjszakai nyugalmunkhoz. Tehát a falak se legyenek vibráló színűek, hanem inkább világosabb, sárgás, kékes, zöldes árnyalatúak. Ha erre ügyelünk, akkor rengeteget tettünk azért, hogy reggel kipihenten és frissen ébredjünk.

Az ágykeretek között az egyik legnépszerűbbek a hagyományos, fa ágykeretek, amihez jellemzően nincs ágyneműtartó. Ebben az esetben vagy egyedileg készíttetünk egyet, vagy nem használjuk az alatta lévő részt, maximum tárolásra. Tökéletes hely bőröndök számára és bármi olyan tárgyaknak, amiket nehéz elhelyezni a lakás más pontjain.

Az ágyneműtartós ágykeret is igen kedvelt, mivel ténylegesen már csak a matrac kell bele, ha összeszerelésre került. Sőt, a legtöbb esetben összeszerelve érkezik meg az új tulajdonosához, akinek pedig nincs más dolga, mint birtokba venni. Az ágykeretbe szerelt ágyneműtartó funkció tekintetében igen változatos, hiszen van, aki használja, míg mások számára egyáltalán nem szükséges. Nekik a legjobb megoldás mondjuk a plusz ágyneműk vagy éppen a karácsonyi ajándékok tárolására.

Kínálatunkban folyamatosan változó akciók biztosítják azt, hogy változatos termékek legyenek alacsony árakon, így garantáltan mindenki megtalálja a számára ideális darabot. Kuponkedvezményünk és hűségakciónk lehetőséget nyújt arra, hogy még jobb áron juthasson hozzá a kiszemelt bútorhoz, kanapéhoz vagy éppen ágykerethez.

Ha esetleg még nem találta meg a tökéletes ágykeretet, akkor ne habozzon, keressen minket elérhetőségeinken, hogy együtt meglelhessük azt!