Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A modern ülőgarnitúra kiválasztásának rejtelmei

A modern ülőgarnitúra kiválasztásának rejtelmei

A nappali szobabútor lecserélése vagy egy teljesen új nappali bebútorozása rengeteg kérdést vet fel. Ha a lakásunk modern stílusú elemekkel van berendezve, akkor semmiképp sem javasolt egy antik hatású ülőgarnitúra beszerzése, de egy régi időket idéző sarokgarnitúra sem biztos, hogy jó választás. Ugyanígy fordított esetben, ha régies stílusúak a bútoraink, furán fog mutatni egy modern ülőgarnitúra a nappaliban.

A modern ülőgarnitúra típusai

A modern ülőgarnitúráknak rengeteg típusa van, színben, anyagban és elrendezésben. A kiválasztás első lépéseként a rendelkezésre álló teret kell jól megtervezni, és akár egy saját készítésű alaprajzon több variációban is felvázolni a lehetséges elrendezéseket.

Az ülőgarnitúrák olyanok, mint a lego darabok, ha bőségesen rendelkezésre áll a terület, ízlés szerint válogathatjuk ki hozzá és illeszthetjük egymáshoz az elemeket. Választható 3-1-1 vagy akár 3-2-1 elem is. Ez arra utal, hogy 1, 2 vagy 3 személyes-e a bútordarab. A 2 személyes és a 3 személyes elemek sok esetben kihúzhatóak, ágyazhatók, akár ágyneműtartóval is rendelkeznek.

Állandó alvásra inkább egy franciaágyat javasolunk, hiszen hosszú távon számos feltételnek teljesülnie kell egy olyan ágy esetében, amelyet alvásra használunk, ráadásul egy kihúzhatós kanapé nem annyira derékbarát. Viszont vendégágyként nagyszerű választás.

Ugyancsak megfelelő választás lehet egy fiatalos, sportos párnak, akik egy gyors könnyed mozdulattal fekvőfelületet varázsolnak belőle. De nekik is szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy egy több részből összerakott ágy, mely több szintű alátámasztással rendelkezik, vajon mennyire egészséges hosszú távon.

A Nonstop Bútor épp ezért a letisztult vonalvezetésű, egyszerű darabokat részesíti előnyben, amelynél a használója nem szembesül a fent említett hatásokkal. Kinyitásuk roppant mód egyszerű, és a kialakított dizájn sok család kedvence. Ráadásul egy 2 személyes kihúzhatós változaton több gyerek is el tud aludni, ha vendégségbe érkezik.

Színek és minták

Ha sikerült eldönteni, hogy milyen elrendezésben álljon össze a bútorzat a nappaliban, jöhet a textília, a szín és mintázat kiválasztása. Természetesen ez is sokban függ az egyéni ízléstől, van, akinek a modern ülőgarnitúra azt jelenti, hogy egy teljesen formabontó színvilágú kárpitot szeretne a bútorára.

Az anyagösszeállítás eldöntésében az egyéni kívánságunk mellett jó, ha átgondoljuk, hogy kik és mennyit fogják azt a nappali bútort használni. Hiszen ha több gyerkőc vagy netán néhány házi kedvenc él a háztartásban, akkor nem javasolt egy fehér vagy bézs színű ülőgarnitúra megvásárlása. Ilyen esetben egy sötét színnel nem lövünk mellé.

A legkönnyebb tisztítani egy bőr vagy műbőr ülőgarnitúrát. Ha macska van a családban, akkor egy műbőr felület a jobb választás, a cicakarmok nehezebben birkóznak meg vele. A bőrfelületekről könnyebb és egyszerűbb a szennyeződés eltávolítása. Ha folt kerül rá, akkor egy szivaccsal gyorsan lemosható.

 

Hogy kerül el hozzám ennyi bútor?

Jogosan vetődik fel a fenti kérdés, amikor nem egy kisebb bútordarabot vásárolunk. De jó hírünk van! A Nonstop Bútor munkatársai nemcsak házhoz szállítják Önnek a bútorait, hanem igény esetén össze is szerelik. Ráadásul más kapcsolódó szolgáltatásokhoz is hozzájuthat, úgymint a plusz garanciális javítás. Erről a Garancia menüpont alatt olvashat.

Látogasson el a Nonstop Bútor oldalára, válogasson a termékeink között, és részesüljön a kedvezményeinkben is! Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal!