Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A klasszikus bútor szerepe egy modern háztartásba

A klasszikus bútor szerepe egy modern háztartásban

Sokszor halljuk ezt a kifejezést, hogy “klasszikus”, illetve klasszikus bútor. Rengeteg mindenre használják, de mégis mit takar ez a fogalom napjainkban, és hogyan értelmezzük ezt, ha bútorokról van szó?


A klasszikus bútor alapvető stílusjegyei

Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy klasszikusnak számít minden, ami nem modern. A 20. században bekövetkezett nagy fokú változások a bútoriparra is rányomták a bélyegét. Előtört a minimalista stílus, amely az egyszerű formákra és vonalakra helyezi a hangsúlyt, szemben az azt megelőző századok klasszikus bútorának stílusjegyeivel, amelyeket a szépen kidolgozott, különleges formák, ívek, domborulatok, kiegyensúlyozottságot árasztó színek és minták, valamint ízlésesen faragott vonulatok jellemeztek.


Klasszikus vagy modern?

Helytálló az a mondás, miszerint ha egy lakás egy része a klasszikus jegyeket viseli magán, akkor a többi helyiség is azt a stílust képviselje, és ugyanígy fordítva. A hagyományos, már-már antik jegyeket is felvonultató klasszikus bútorok sokak számára már retrónak számítanak, de a divat állandó körforgása ennek is kedvez, és lassan ismét élvonalba kerülnek majd.

Talán ennek a kezdeti jelei érződnek egyes bútorgyárak termékein, ugyanis megfigyelhető, hogy a letisztult, sima felületekre helyenként már belecsempésznek egy-egy domborulatot vagy bekerül egy újdonságnak számító minta. 

Fontos, hogy ne az éppen aktuális trend határozza meg a választásunkat, és hogy épp egy modernnek mondható vagy egy hagyományos kanapé kerüljön a nappalinkba. Ha ismerjük saját ízlésünket, tudjuk, hogy milyen az az atmoszféra, ahol jól érezzük magunkat, ahol fel tudunk töltődni. Akiket viszont az állandó változás inspirál, és gyakran szeretik alkalmazni a legújabb vívmányokat, mindenképpen modern bútorokkal vegyék körbe magukat.


A nappali klasszikusnak mondható bútorai

A nappalit tradicionálisan a többelemű szekrénysorral szokták egy lapon említeni. Ezek a szekrények lehetnek nyitottak, zártak vagy üvegajtósak, funkciójuktól függően. Ugyanígy klasszikus darabnak számít a dohányzóasztal, amelyet körülvesz a 3+2+1 elemű ülőgarnitúra, melynek elemei tetszőlegesen variálhatók.

Ha a nappali egyben más helyiség szerepét is betölti, pl. vendégszoba is egyben, akkor érdemes elgondolkodni esetleg egy többfunkciós kanapéágy megvásárlásán, amely lehet kinyitható vagy kihúzható változatú.

Ha a lakásban nincs külön hálószoba, és a kanapé egyben az alvóhelyet is jelenti, akkor mindenképpen a kinyitható típus az ajánlott, mivel jobb az alátámasztása a gerinc számára, így biztosan kényelmessé teszi a mindennapos ottalvást.

És hogy kerül mindez az otthonomba?

Teszik fel sokan a kérdést, hiszen nem mindenki rendelkezik a szállításhoz megfelelő méretű autóval, a cipekedéshez elég fizikai erővel. Webáruházunk nemcsak a bútorok választékában, hanem a vásárláshoz kapcsolódó plusz szolgáltatások terén is jeleskedik. Egyrészt igény esetén házhoz szállítjuk az Ön bútorát, és biztosítjuk, hogy azt az otthonában, a véglegesnek szánt helyén összeszereljük.

Másrészt az alap garanciális szolgáltatáson felül biztosítunk egy extra garanciális javítást is. Ez azt jelenti, hogy ha probléma lenne a későbbiekben a megvásárolt bútorával, Önnek nem kell órákat töltenie, hogy szerelőt keressen! Ezzel az extra garanciával szakembereink mennek ki Önhöz és helyben megjavítják bútorát. Részletekért vagy további kérdések esetén keresse a munkatársainkat, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére!