Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A gyerekágy választásának rejtelmei

A gyerekágy választásának rejtelmei

Elmondható, hogy nincs olyan széles választéka egyik bútornak sem, mint a gyerekágynak. Nemcsak anyagában, szövetében, kialakításában kell végiggondolni, hogy milyenre van szükség, de a gyermek életkorához, neméhez és stílusához is igazodni kell. Manapság már olyan gyerekágyak is találhatók, amelyek valamilyen mese szereplője köré épülnek.

A gyerekágy együtt nő a gyerekkel

Amikor egy baba megszületik, rácsos kiságyat vásárolunk neki egy megfelelő keménységű, nem túl vastag matraccal és akár pelenkázóval. A rácsos kiságyat általában nagyon hamar, kb. egy-két éves kor körül ki is növik a kisbabák.

Állítható ágy esetében először lejjebb kerül a matrac, majd lekerülnek a rácsok. Ezt követően érdemes elgondolkodni azon, hogy melyik is az az ágytípus, amely megfelelő lesz jó pár évig, tud igazodni a gyermek növekedési üteméhez és egyúttal biztonságos is.

A leesésgátló fontossága

Egy bölcsődés vagy óvodáskorú gyermek számára elengedhetetlen a leesésgátló használata. Ahogy növekszik a totyogó gyermek, úgy válik egyre élénkebbé és fedezi fel a körülötte lévő világot, éjszaka is. Főleg, ha nem egy jó alvó gyerekkel van dolgunk, aki ráadásul még mászkál is éjjelente.

A gyerekágy anyagától függően megkülönböztetünk többféle leesésgátlót. Cégünk, a Nonstop Bútor kínálatában rendkívül széles választék áll rendelkezésre a különböző, szivaccsal bélelt és körbetámlás gyerekágyakból. Ez azért előnyös, mivel bármelyik irányba gurul a gyermek, mindenhol védve van. Csak a lábrésznél egy kis helyen nyitott az ágy, de ez is tetszőlegesen változtatható, hogy melyik felére tesszük a leesésgátlót.

 

Színek és minták kavalkádja

Egy gyerek számára a legfontosabb, hogy minél színesebb, mintásabb, érdekesebb legyen az őt körülvevő világ. Mindennapjait betöltik a mesehősök, így nem kérdés, hogy ha ő választhatna, akkor egy mesefigurás, állatos vagy járműves gyerekágy lenne a kedvence. A Disney és a Verdás mesehősök kifogyhatatlan tárháza elérhető már a piacon, így a Nonstop Bútornál, webáruházunkban is bőven lehet válogatni a gyönyörű minták közül.

Egyéb szerkezeti elemek

Ezeket a körbetámlás ágyakat úgy állították össze, hogy megfelelő legyen a súlyeloszlásuk, és akár egy felnőttet is elbírjanak. Így a szülő este oda tud bújni mesét olvasni a gyermekéhez, és el is tudja akár altatni.

Nagyon fontos szempont, hogy a gyerekágy sarkai lekerekítettek legyenek. Sokszor történik olyan baleset, amikor a gyerkőc épp a kiálló éles sarokban esik el. A körbetámlás ágyaink nemcsak lekerekítettek, hanem még esztétikusak is.

Minden gyerek imád pakolni, kincseket rejtegetni. Ha az új ágya egyben ágyneműtartós is, nem csak a kevéske ágyneműjét, de mellette a játékait, könyvecskéit, titkait is bőven el tudja rejteni az álmélkodó szemek elől. Mindeközben még anyával is jót tesz, mert rend lesz a szobában.

Összeszerelési hadművelet

Egy anyának nagy könnyebbség, ha a sok huzavona után, amikor már végre kiderül, hogy milyen ágyra van szüksége a gyerkőcnek, nem kell még azzal is bajlódnia, hogy ki, mikor és hogyan viszi haza majd a gyerekágyat.

A Nonstop Bútor webáruházunk számos kapcsolódó szolgáltatást nyújt. Mindjárt az első, hogy igény esetén házhoz szállítjuk a kiválasztott bútort. Ezt követheti az otthonában történő összeszerelés, majd a végső helyén, a gyerekszobában való elhelyezés.

Az alap garancián túl extra garanciális szolgáltatás is kérhető, amennyiben Önnek fontos az, hogy a későbbiek során, ha bármilyen meghibásodás fordul elő, akkor azt a már ismert szakembereink tegyék rendbe. Keresse a Nonstop Bútornál munkatársainkat, akik sok év szakértelmével biztos segítséget nyújtanak Önnek!