Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A 140x200 cm-es ágy matraccal történő vásárlása

 A 140x200 cm-es ágy matraccal történő vásárlása

Amikor egy új hálószoba bebútorozásáról vagy egy meglévő hálószobában a franciaágy lecseréléséről van szó, rengeteg szempontot kell mérlegelni, főleg, ha helyhiány miatt ez egy 140x200 cm-es ágy matraccal történő vásárlását jelenti.

Az első kérdés, amit el kell dönteni, mindig az, hogy mekkora helyünk van a megvásárolandó ágy számára. Ha lehetőség van egy külön szobában vagy elszeparált sarokban a hálórész kialakítására, akkor mindenképpen franciaágyban érdemes gondolkodni, hiszen nem kell bajlódni minden este és reggel az ágy nyitásával és az ágyneműk elpakolásával.

 Mikor jó választás matraccal a 140x200-as ágy?

Franciaágyat vásárolhatunk kárpitozott formában vagy fakerettel. Minden bizonnyal sok esetben a kárpit lenyűgöző külsőt kölcsönözhet a franciaágynak, de tisztítása sokkal macerásabb. Ha egy lehúzható huzattal rendelkező matracot veszünk a keretes franciaágyhoz, akkor az bármikor mosható lesz.

A végleges méret meghatározásakor nagyon fontos mérlegelni, hogy hosszú távon is biztosan ez lesz-e a megfelelő döntés. A matrac kiválasztásánál figyelembe kell venni az esztétikai szempontokon túl az ergonómiai funkciókat is.

Franciaágyak esetében általában két különálló matracot szokás venni, mivel gyakran előfordul, hogy az ágyat használó felek különböző súllyal és alvási szokásokkal rendelkeznek. 140x200-as ágy esetében ez 2x70 cm-es matracot jelent, amely meglehetősen furán nézne ki, de ami még fontosabb, hogy kis mérete miatt gyakran elmozdulna. Ezért cégünk munkatársai 140x200-as ágyak esetében szinte mindig az egybefüggő nagy matrac megvételét javasolják.

Ajánlatos a szobában az ágyat úgy elhelyezni, hogy minden oldalról kényelmesen körbejárható legyen. Ehhez kitűnő segédlet egy jól megszerkesztett alaprajz. Az éjjeli szekrények helyét is érdemes rajta előre kijelölni. Át kell azt is gondolni, hogy még mennyi és milyen egyéb bútorokat szeretnénk abban a szobában elhelyezni.

 

Kiknek hasznos a 140x200 cm-es méretezés?

Két fő szempont határozhatja meg, hogy milyen méretű ágyat tudunk megvásárolni. Az első természetesen a szoba alapterülete és a franciaágy számára meglévő hely mérete. Egy garzonban vagy stúdiólakásban kevésbé van lehetőség franciaágy elhelyezésére.

Egy 140x200-as ágy matraccal ideális választás gyerekszobába esti altatáshoz vagy meseolvasáshoz. Az is lehet, hogy a már nagyobb gyerkőc hívja meg éjszakára barátját pizsamapartira, de két kisebb testvérpár együttes alvófekhelyének is alkalmas a 140x200-as méretű ágy.

Párok esetében csak az oldalfekvés szerelmeseinek ajánlja cégünk a 140x200-as ágyat egybefüggő matraccal és ha szeretnek összebújva aludni. Ha már egyikőjük jelentősen súlyosabb a párjánál, és eltérő alvási szokásokkal rendelkeznek, bizony a két külön matrac lesz számukra a megfelelő választás.

Hogy tudom a bútorokat hazaszállítani?

A Nonstop Bútor webáruház számos szolgáltatásával igyekszik a vásárlói kényelmét szolgálni. Ezek egyike, hogy igény esetén munkatársaink hazaszállítják, otthonában összeszerelik és az Ön által kijelölt végleges helyre teszik a bútorát.

Ha Ön szeretné a későbbiekben is igénybe venni a cégünk szolgáltatásait, úgy lehetősége van, hogy kiegészítő garanciális javítást vásároljon. Mivel cégünk megbízható munkatársai végzik az összeszerelést az otthonában, így már ismerve az Ön bútorát, jóval szakszerűbben és hatékonyabban tudják elhárítani a felmerülő problémát, mint egy sima bútorjavító esetében.

Amennyiben további kérdése merült fel, forduljon bizalommal hozzánk, a Nonstop Bútor munkatársaihoz!