Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Modern stílusú nappali bútor

Modern stílusú nappali bútor

Önnel is előfordult már, hogy mikor belépett egy nappaliba, szinte azonnal érezte, hogy ez egy nagyon modern stílusú helyiség? Mivel magán viselte a stílus jellemzőit, így szinte azonnal világossá vált, hogy mit is lát? Ebben az esetben nem áll távol Öntől a nappali bútor stílusa, tehát maradjon velünk, hogy megtudja, hogyan lehet igazán letisztult az összhatás.

Legfőbb jellemzők

A modern stílusú nappali bútor legfőbb védjegyei közé tartoznak a letisztult vonalak, a jól elkülöníthető formák és terek, valamint az, hogy nincs túlzsúfolva a helyiség mindenféle csecsebecsékkel. Fontos, hogy egy modern nappali világos és szellős legyen, mert a túlzsúfoltság minden, csak nem menő.

A modern stílus azt jelenti, hogy a berendezés a mai korból való, bár ez kicsit furán hangzik, hiszen a jelen kornak nincs egy behatárolható stílusa, ami meghatározott stílusjegyekből épül fel.

Alapjában véve ilyenkor egy olyan stílust képvisel a nappalink, ami minden felesleges díszítéstől mentes, letisztult, és inkább a geometriai formákon alapul. Sőt a legtöbb helyen nagyon jól egybeolvad a skandináv stílussal, ahol leginkább a természetes anyagok és formák dominálnak. Persze ez sem olyan egyszerű, mivel van 3 stílus, ami mindezeket a stílusjegyeket hordozza, de apró kis különbségeknek hála, eltérnek egymástól. Ismerjük meg őket!

A kortárs, a modern és a minimalista nappali bútorok

Ahogy említettük, könnyű összekeverni a 3 stílust, mivel legfőbb jegyeikben megegyeznek, de most kicsit a különbségekre világítunk rá.

A kortárs bútorokat mindig az adott időszak bútorai képezik. Jelenleg a kortárs trendek letisztultak és egyszerűek.

A minimalizmus esetében el kell felejteni minden felesleget. Tehát csak funkcionális bútorok maradhatnak, minden olyasmi felesleges, amit nem használunk és foglalja a helyet. Az ilyen stílusban berendezett helyiségek szellősek, és a legtöbb esetben ez inkább egy életstílus, mintsem csak építészet. Ötvözheted a minimalistát és a kortárs stílust, aminek az eredménye egy meglehetősen kevés bútort tartalmazó nappali.

A modern stílus legfőbb jellemzői, hogy mindennek oka és funkciója van. Tehát már nem gondolkodnak az emberek egy felesleges vendégszobában, hiszen egy helyiséget fenntartani minden értelmes cél nélkül nem tartozik a modern stílusba. Ugyanez vonatkozik a sokféle kacatra, amik bár mutatósak, de csak porfogók. A korábbi faragásokat és robosztusabb nappali bútorokat a hosszabb, magasabb, vékonyabb formák szorítják ki a divatból. Míg korábban az ablakokat vastag függönyök takarták, hogy a hideg ellen védjenek, a távfűtés ezt a kérdést is megoldotta.

Egy modern nappali bútorai

Egy modern nappaliba mi jó szívvel ajánljuk a Noire, Noémi és Nílus kanapéinkat, hiszen mindegyik igen dekoratív, és emellett nem hivalkodó darabok. A színválasztékot általában a termékek alatt találja.

Rio és Monaco sarokülőinket azoknak találták ki, akiknek sok helyre van szükségük a mindennapokban, mert mondjuk nagy a család, vagy épp népes baráti körrel rendelkeznek.

A bútorok kiválasztása során érdemes inkább a kifejezetten világos szekrényeket előnyben részesíteni.

Ön már kiválasztotta a modern kanapéját, mint a nappalija legfontosabb bútorát? Ha nem találja az Önnek valót, akkor keressen minket bizalommal!