Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Honnan tudjuk, hogy melyik a megfelelő matrac hátfájásra?

Honnan tudjuk, hogy melyik a megfelelő matrac hátfájásra?

A derék- és a hátfájás manapság szinte már népbetegség. Majdnem gyakoribbak, mint a különböző allergiák, hiszen a lakosság 60-70 százalékát érintik. Hogy ez minek köszönhető, az persze már tökéletesen egyéni, hiszen akadnak különböző szervi eredetű megbetegedések, csakúgy, mint a kényelmetlen, helytelen pihenésből adódóak. Lássuk, hogy mit is tehetünk ez utóbbi esetén, és milyen a tökéletes matrac hátfájásra!

Keménység és alvási pozíció

A matrac keménysége kifejezetten lényeges szempont a megfelelő éjszakai pihenés tekintetében. Ha az alvási pozíciónknak és a gerincünknek megfelelő a keménysége, akkor nem fordulhat elő az életünket megkeserítő hátfájás.

A szakemberek a mai napig nem tudnak megegyezni a kérdésben, hogy vajon mi is az ideális, hiszen a gerincorvosok és az ortopéd orvosok egyaránt más véleményt fogalmaznak meg. Míg az egyik a teljesen keményre esküszik, addig a másik a félkemény matrac mellett teszi le a voksát. Azt, hogy kinek is van igaza, nem tisztünk eldönteni.

Azt ellenben nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a keménység meghatározó, de kizárólag az egyéni alvási pozíció ismeretében. Tehát ha tudjuk, hogy valaki milyen pozícióban tölti az éjszakát, akkor jó eséllyel tudunk olyan matracot találni, ami megfelel a kívánalmaknak.

A legjobb póz, ami leginkább tehermentesíti a gerincet, az a háton vagy az oldalt való alvás. Háton alvás közben a gerinc szempontjából a legjobb a súlyelosztás, így ha megfelelő az alátámasztás, akkor nem lesz belőle gond. Ebben az esetben a félkemény és a némileg keményebb matracok jó választásnak bizonyulnak. De ha nagyon kemény, az a csigolyák károsodásához vezethet, így kerüljük a betonkemény matracokat.

A lumbális rész szempontjából a legjobb, ha egy párnát helyezünk a csípőnk alá, így tehermentesítve azt.

Oldalt alvás esetén nem is kell tartani a hátfájástól, hiszen a matracon a hát ideálisan hajlik, így pont jól van alátámasztva. Ebben az esetben a félkemény matrac nyújt tökéletes éjszakai pihenést.

Az ideális matrac hátfájásra

Ha már megvan a gond, és adott a hátfájás, akkor az alvási pozíciónkhoz nézve érdemes beszerezni a matracot. A legfontosabb dolog, hogy tehermentesítsük a gerincet és a derekat, így téve rendbe a csigolyákat. Sokan azt gondolják, hogy a probléma visszafordíthatatlan, pedig ez óriási tévedés. Sokszor nincs is szükség szakember segítségére, elég, ha csak lecseréljük a matracunkat egy újabb, az aktuális élethelyezünknek jobban megfelelő darabra.

A legtöbb gerincproblémát orvosolhatjuk egy félkemény matraccal, amin oldalt fekve alszunk, hiszen ez mindent biztosít, ami a gerinc számára egészséges. Ha nem kényelmes az oldalt alvás, akkor érdemes a lábak közé egy párnát helyezni, ami sokat kiegyensúlyoz a csípőnél. Tehát kijelenthetjük, hogy a félkemény a legjobb matrac hátfájásra.

Nálunk széles a kínálat

A fentiek fényében tehát a legjobb, ha olyan ágykeretet választunk, amibe kedvünkre válogathatunk matracot, és a legideálisabb a szabvány méret, hiszen abba a legkönnyebb választani egy kényelmes, félkemény matracot.

Kínálatunkban többféle keret és matrac várja a vásárlókat.

Ha nálunk rendeli meg a választott ágykeretet, akkor az esetek jelentős részében több darabban érkezik meg, aminek az összerakásához szakértő segítséget is rendelhet, így időt és energiát takarít meg. Kell ennél több? Rendelje meg összeszerelési szolgáltatásunkat is, és vegye le a gondot a saját válláról!