Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Honnan tudhatjuk, hogy milyen az a balos kanapé?

Honnan tudhatjuk, hogy milyen az a balos kanapé?

A legtöbb ember számára közel sem világos a kérdés, hogy egy adott sarokgarnitúra vajon milyen irányú. Előfordul, hogy egy adott darabra valaki az mondja, hogy ez jobbos vagy épp balos kanapé. De vajon hol van az igazság?

Jobbos vagy balos kanapé?

Önnel is előfordult már, hogy nem tudta rögtön megmondani, hogy milyen irányú kanapét is szeretne vásárolni? Ez több okból is lehetséges. Persze különbséget kell tenni kanapé és heverő, valamint sarokgarnitúra között, mert mindkét esetben máshogy határozzuk meg az irányokat. Lássuk is a legnépszerűbbeket:

●     A kanapé irányát úgy határozhatjuk meg, hogy szembe állunk vele, és amerre a támlája van, olyan irányú. Tehát ha a jobb végén van, akkor jobbos, ha pedig a balon, akkor balos kanapéval van dolgunk. Ez eddig egészen egyszerűnek tűnik, ezeknél nincs is semmi probléma.

●     Az egyik népszerű vélekedés a sarokkanapék esetében, hogy a kanapé olyan irányú, amerre a sarokrész van, ha a hosszabb felület bal oldalán van a rövidebb, akkor balos, míg ha a jobbon, akkor jobbos a kanapé. Ez is természetesen csak akkor van így, ha szemben állunk vele.

●     Egy kicsit kevésbé ismert, de szintén érdekes elképzelés, hogy a kanapé iránya a nyithatóságtól függ. Ebben az esetben pont az ellenkezője az előbbi megállapításnak. Tehát ez a vélekedés azt mutatja, hogy ha a sarokrész a bal oldalon van, akkor a jobb oldala ágyazható, tehát jobbos a kanapé. Ebben az esetben fordítva kaphatunk balos kanapét, tehát ha a sarok része jobbra van, akkor a bal oldala ágyazható. Ez kicsit nehézkesebb elgondolás, de ha az ágyazhatóság felől közelítjük meg, lehet benne ráció.

●     Ha pedig U alakú kanapét választunk, akkor megspóroljuk ezt a kört, hiszen mindkét oldalán található sarokrész. Tökéletes választás, ha sok helyre van szükség.

Hogyan válasszunk sarokkanapét?

Amikor eljön az ideje egy sarokkanapé vásárlásának, akkor természetes, hogy felmerül a fontos kérdés, hogy mikre kell felkészülni a vásárlás során? Első lépésként a legfontosabb, hogy akár többször is mérjük le a rendelkezésünkre álló helyet, ahová a kanapét szánjuk. Kevés kellemetlenebb dolog van, mint amikor már meghozzák a bútort, és nem fér be a kiválasztott helyre. Ebben az esetben legtöbbször egy kiadós átalakítás vagy újratervezés az, ami megmenti a helyzetet.

Nem mellesleg jó, ha már a tervezéskor tudjuk, hogy milyen irányú legyen a kanapé, hiszen szintén nem a legjobb választás, amikor a helyszínen szembesülünk az elrontott iránnyal. Persze vannak olyan sarokgarnitúrák, amik multifunkciósak, és kedvünkre helyezhetjük át a rövidebb oldalt egy másik pontra, de ez igen ritka. A legtöbbször kellemetlen lesz a helyzet, hiszen a fix bútort a legritkább esetben lehet megbontani. Ebben az esetben reménykedjünk, hogy olyan jobbos darabot választottunk a balos kanapé helyett, ami térben is megáll, mert ebben az esetben tökéletesen funkcionálhat térelválasztóként is.

Ha még nem találta meg a tökéletes sarokkanapét, akkor mindenképp nézzen körül nálunk, mert sarokülők és kanapék igen sokszínű választékával várjuk kedves vásárlóinkat. Ha kérdése lenne vagy elakadna a megrendelés során, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és segítünk!