Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen esetekben keresik az ágyazható sarokkanapét?

Milyen esetekben keresik az ágyazható sarokkanapét?

Mit is jelent vajon az ágyazhatóság fogalma? Egy olyan kanapé tulajdonságát, ami teljes értékűen helyettesíti az ágyat a pihentető éjszakai alvás esetén? Igenis, meg nem is, mivel az ágyazhatóságon kívül függ még egyéb tényezőktől is, hogy az adott ágyazható sarokkanapé vagy hagyományos kanapé megfelel-e a kívánalmaknak.

 

Ágyazható?

Egy csipet gonoszsággal úgy fogalmaznánk meg az ágyazhatóságot, hogy arra szolgál, hogy a vendég minél hamarabb hazamenjen. Persze viccen kívül ennél jóval összetettebb szerepe van, de sajnos a szomorú valóság az, hogy az ágyazható ágyak többségét nem állandó alvásra tervezték. A legtöbben csak vendégágyfunkcióként emlegetik, ha az ágyazhatóság kerül szóba, ami nem véletlen. Aki megteheti, mindenképp egy franciaágyat válasszon állandó fekhelynek, mivel az éjszakai pihenés elengedhetetlen az egészséges élethez. Az aktivitás, a koncentráció megőrzése és a jó közérzet kialakítása mind létfontosságú, hogy éjszaka kényelmes körülmények között és pihentetően tudjunk aludni.

Ehhez a legtöbb esetben nem a legjobb választás egy kihúzható kanapé, mivel általában nem egyforma keménységű a kihúzható felület és az ülőfelület, sőt, az illesztéseket is nagyon lehet érezni. Ez rövid időn belül derékfájáshoz és a mindennapi teljesítményünk romlásához vezet. Ezt elkerülendő, nagyon kell ügyelni arra, hogy mindenképp elsődleges szempont legyen a kényelem. Ennek a típusnak a legnagyobb pozitívuma, hogy pár mozdulattal egy kényelmes és néhány éjszakára vállalható fekhelyet varázsolhatunk, még ha hosszú távon nem épp a legkényelmesebb.

Persze felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha nincs helyünk arra, hogy egy komplett franciaágyat helyezzünk el a szobában? Ebben az esetben mentheti meg az éjszakákat egy jó minőségű ágyazható sarokkanapé, illetve egy kinyitható kanapé.

 Mi a különbség?

Nagyon fontos, hogy minden esetben tisztában legyünk azzal, hogy az adott ülőgarnitúrát milyen célból választjuk, és melyik funkciója lesz a döntő. Kényelmes kanapé és néha egy kis vendégeskedés? Tökéletes a vendégágyfunkcióval ellátott kanapé, de ha ennél többre vágyunk, akkor alaposan át kell gondolni a lehetőségeket!

Az alapvető különbség abban rejlik, hogy míg egy kihúzható kanapé esetében több részből tevődik össze a fekvőfelület, addig a kinyitható ülőgarnitúrák esetében ez egy matrac. Kivételt képeznek az ágyazható sarokkanapék, amiknél muszáj, hogy egy plusz rész is helyet kapjon a kész ágyban, de ez mind keménységben, mind illesztésben a lehető legészrevétlenebb megoldásra törekszik.

Ha helyszűkében vagyunk, akkor a kinyitható kanapé nagyon jó választás, hiszen nappal kanapé, éjjel pedig hálóhely. A kínálatunkban nem véletlen, hogy csak a kinyitható kanapék kapnak helyet, igyekszünk elkerülni a kihúzható variációt.

Ágyazható sarokkanapé – fedőmatraccal igazán kényelmes!

Ágyazható sarokkanapé tekintetében is igen színes palettával rendelkezünk, ahol természetesen a fentiekkel megegyezően a fő a kényelem. Persze akadhatnak olyanok is, akik számára nem feltétlenül komfortos ez a variáció, de mégis ez a leggazdaságosabb, éppen a méretek miatt. Ebben az esetben szoktuk javasolni, hogy egy fedőmatracot helyezzenek a vásárlóink a már kinyitott ágyra, hogy maximális kényelemben tölthessék az éjszakát. A nálunk kapható fedőmatracok tárolása igen egyszerű, elegendő csak összetekerni őket, és már el is tehetjük nappalra egy jó kis zugba, ahol senkit nem zavar.

Érdeklik a külöböző ágyazható sarokkanapék? Nézzen körül nálunk, és találja meg azt, ami Önnek a leginkább megfelelő!