Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Honnan tudhatjuk, hogy melyek a legjobb matracok?

Honnan tudhatjuk, hogy melyek a legjobb matracok?

Úgy érzi, hogy bár matractesztek tömegével találkozik az interneten, de mégsem az igazi, és nem találja köztük azt, ami igazán az ön igényei szerint készült el, akkor inkább válassza ki a saját elvárásainak megfelelőt. Lássuk, hogy mit is tudnak a legjobb matracok!

A legfontosabb szempontok!

Az első és legfontosabb, hogy mindegy, hogy ki és mit mond a matracokról, a lényeg, hogy az ön számára megfelelő legyen a választott darab. Tehát minden esetben elengedhetetlen, hogy személyesen próbálja ki azt. Hiszen egy idegen honnan tudhatná, hogy milyen pozícióban alszik, inkább a keményebb vagy épp puhább matracot preferálja, a koráról nem is beszélve. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen nemű és súlyú ember fogja használni a matracot, milyen pózban és persze milyen életkorral és egészségi állapottal.

Ettől függetlenül előfordulhat, hogy az interneten kell összehasonlítani és eldönteni azt, hogy milyen is a megfelelő matrac. Legalább, hogy azt tudja, hogy melyik típust próbálja majd ki személyesen.

A legjobb matracok összehasonlítása

Típusokra bontva bemutatjuk, hogy mit kell nézni a matracokon úgy, hogy biztosan a legjobbat választhassa!

●     Hideghab matracok: A hab sűrűsége a mérvadó, azaz minél sűrűbb, annál jobb a matrac. Alapvetően elmondható, hogy ha 30 kg/köbméter körüli az érték, akkor az már jónak számít. A másik szempont, hogy vannak a sima és HR (azaz nagy rugalmasságú) habok, melyek közül az utóbbi az igazán kényelmes.

●     Memóriahabos matracok: Az átlagos memóriahab sűrűsége 50 kg/köbméter, aminél lehet kapni sűrűbbet és kevésbé sűrűt is. Ettől függetlenül mi nem igazán keresgélnénk 50-es hab alatt. A memóriahabos matracok alapjában véve nem szellőznek át, de manapság már ennél vannak sokkal fejlettebb darabok is. Éppen ezért fontos, hogy személyesen próbáljuk ki a választott matracokat.

●     Latex matracok: 3 szempont szerint érdemes összehasonlítani a latex matracokat. Az egyik ezek közül, hogy milyen latexet tartalmaz, azaz valódit, természeteset vagy épp szintetikusat. Minél nagyobb a natúr latex aránya a matracban, annál jobb minőséget képvisel. A latex sűrűsége meghatározza a matrac keménységét és minőségét, így persze a latex típusa sem mindegy.

●     Habrugós matracok: A habrugós matracok általában hideghabból készülnek, ezért alapvetően ebben az esetben is a sűrűség és a hab fajtája az, amire koncentrálni kell.

●     Rugós matracok: ezek között zsákrugós és bonellrugós matracokat különböztetünk meg, mivel az epedarugós matracok már kimentek a divatból. Ezek mindegyike más tulajdonságokkal rendelkezik, így alapos tanulmányozást igényelnek.

●     Kókuszmatracok: alapvetően semmiképp nem ajánljuk alvásra felnőtteknek, és ezért nem is tartozik a legjobb matracok közé.

Miért rendeljen tőlünk?

Számtalan kedvezményünk és akciónk keretében többféle matracunkhoz juthat igen kedvező áron. Kuponakcióinkkal sok további kedvezményt nyerhet, melyet későbbi vásárlásai során válthat be. Ezek nem évülnek el, így akár 2-3 év múlva is felhasználhatók bármire, ami a kínálatunkban a felhasználási feltételeknek megfelel.

Úgy érzi, hogy nem találja az ideális matracot? Keressen minket elérhetőségeinken és segítünk, amiben tudunk, hogy biztosan megtalálja azt, amire szüksége van!