Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Dekoratív és még hasznos is: az ágyneműtartó

Dekoratív és még hasznos is: az ágyneműtartó

Nagyanyáink idejében óriási divatja volt az ágyneműtartónak, mint bútornak, így minden háztartásban jelen volt. Hiszen szükség is volt rá, és egy igazán szép darab az egész otthonnak díszére vált. Nézzük meg, hogy napjainkban hogyan is állunk hozzá!

 Mire jó az ágyneműtartó?

Bár manapság az ágyak beépített ágyneműtartóval készülnek, ami meglehetősen kényelmes választás, hiszen mindennek jut hely, és még szem előtt sincs a kupi. Kis lakásokba mindenképp helytakarékos választás, ha nincs külön ágyneműtartó szekrény, hiszen nem foglal értékes helyet az amúgy is kis térből.

Ha nagy szobánk van, ahol bőven van hely mindennek, de nem akarjuk minden nap elől hagyni az ágyneműt, mert néha el is kell pakolni, akkor a legjobb megoldást jelenti az ágyneműtartó szekrény. Ma már rengeteg színben és kialakításban elérhető, így nagyon széles palettáról válogathatunk. A legnépszerűbbek a tömör fából készült darabok, mivel ezek meglehetősen strapabíró és tartós darabok.

Persze más anyagból is elérhető, hiszen ahogy írtuk, ahány gyártó, annyiféle ágyneműtartó szekrény létezik.

Azonkívül, hogy benne tárolhatjuk az ágyneműt, rendkívül sokszínű a felhasználási területe, hiszen egy kis kreativitással könnyen beleolvad a szoba hangulatába, ha esetleg korábban lett beszerezve, mint ahogy a hálószoba kialakításra került. Arról nem is beszélve, hogy ha olyan a kialakítás, akkor a tetején tarthatunk virágot, könyveket vagy bármit, amit kedvünk tartja.

Régen és most

A régi időkben az ágypakolás közel sem volt ennyire macerás, mint ma, és még nem is hallottunk bosszankodást, hogy miért is kell pakolni. Remek keretet adott a napnak az ágyazás, hiszen reggel eltették az ágyneműtartóba az éjszaka használt ágyneműt, míg este elővették azt. Valószínűleg akkoriban sem tartozott a legkedveltebb elfoglaltságok közé, mégsem volt más lehetőség. Az szinte elképzelhetetlen volt, hogy elöl maradjon az ágynemű. Ma már ennek az eltakarására bármikor használhatunk egy dekoratív ágytakarót, amivel nem csak a rendes kinézetért tehetünk, de meg is óvhatjuk az ágyneműket a koszolódástól.

Általában egy külön tároló szolgált az éjszaka kellékeinek a tárolására, ami egyáltalán nem volt felesleges bútordarab. Ma azért nem szereti a többség a külön ágyneműtartó szekrényt, mert helyigényes és nehéz kihasználni, ha nem a fentieket tartjuk rajta, hiszen ma már kevesen tesznek rá hímzett terítőt díszítés gyanánt. Pedig ettől függetlenül lehet hasznos, de azt mindig hangsúlyoznunk kell, hogy csak nagyob lakásokban előnyös választás!

Ebből kifolyólag inkább az ágyneműtartóval szerelt franciaágyat preferálják, valamint a kiniytható kanapékat, amiknek van egy kényelmes méretű ágyneműtartójuk. Igen gyakori persze a fa ágykereteknél, hogy nincs alattuk semmi, de oda érdemes csináltatni egyet, ha szükségét érezzük, vagy akár kreatívan is kihasználhatjuk a különböző felesleges dolgok tárolására.

Úgy érzi, hogy felkeltettük az érdeklődését a különböző ágyneműtartó szekrények iránt, és beszerezne egyet magának? Ebben sajnos nem tudunk segíteni, de ha inkább egy ágyneműtartós ágyat szeretne, akkor nézzen körül kínálatunkban, vagy ha nem találja azt, amire vágyik, akkor keressen minket elérhetőségeinken!