Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A harmonikus szobáért: szobabútort ízlésesen

A harmonikus szobáért: szobabútort ízlésesen

Lakásátalakítást tervez? Még nem tudja, hogy milyen legyen a szobák hangulata, uralkodó színe, de lassan ideje lenne megrendelni a szobába illő szobabútort? Akkor beszéljük át, hogy milyen szobába mit érdemes választani!

Színek és árnyalatok

Minden szoba hangulatát nagyban meghatározza az uralkodó szín, amit a falak kapnak egy festés során és persze a benne lévő szőnyegek és bútorok. Első lépésként azt kell eldönteni, hogy milyen funkciót fog betölteni a helyiség.

Nappali esetén a legjobb a világos színek használata: fehér, világossárga, esetleg halványnarancs és minden, ami pasztell, mivel az növeli a teret. Míg a sötét falaktól fullasztó, zárt érzésünk lehet, addig a világosak nyújtják azt minden irányba. Éppen ezért lehetőleg a szobabútorok is világosak legyenek, nem is beszélve a kanapéról.

Hálószoba esetén már nyugodtan választhatunk sötétebb színeket, de azért érdemes nyugtató hatásúakban gondolkodni, hiszen az éjszakai pihenés záloga ez a helyiség. Tehát inkább a nyugodt kékre, zöldre vagy épp bézsre koncentráljunk, mint az élénk vagy neonszínekre. A legjobb, ha a fal színével harmonizál a szobabútor és a franciaágy is.

 A kontrasztos szobabútor

Azt mondják, hogy vannak olyan színek, amik remekül kiegészítik egymást. Általában a komplementer színekkel igazán meghökkentő hatást érhetünk el. Ez lehet egy világos fal, amihez egy megfelelő és sötétebb vagy merőben eltérő szobabútor adhatja meg az igazán átütő sikert. Persze az is lehetséges, hogy a harmonikus szobát csak világos vagy egyszínű elemekkel képzelik el. Mivel ez maximálisan szubjektív, így nehéz meghatározni, hogy az adott környezetbe és stílushoz mi illene a legjobban.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen a kanapé, hiszen az a legjobb, ha harmonizál a szoba többi színével és stílusával. Kanapéink igen széles választékban állnak vásárlóink rendelkezésére, így néha nehéz a választás, főleg, ha még a szobabútorhoz is kell, hogy alkalmazkodjon a kiválasztott darab. Éppen ezért a legjobb, ha előre megtervezik, hogy hogyan képzelik el a szobát, majd a fő csapásirány szerint böngészik át a kínálatot mind ülőgarnitúra, mint bútorok terén.

Mivel nálunk nincsenek szekrénysorok, elemes szobabútorok és egyéb berendezési tárgyak, így várhatóan a stílus tekintetében mindenképp az internetre kell hagyatkozni. 

Össze kell szerelni a bútorokat?

A bútorok többsége, legyen az szobabútor vagy éppen kanapé, jellemzően darabokban vagy épp lapraszerelve érkezik, így mindenképp Önökre vár a munka oroszlánrésze. Ehhez szükség van általában pár szerszámra, egy kis gyakorlati érzékre és jó esetben néhány férfi kézre, akik a végén a helyére állítják a bútorokat.
Persze előfordulhat, hogy ezek valamelyike vagy több eleme nem áll a rendelkezésére, így sokat segíthet az összeszerelési szolgáltatásunk. Ennek keretén belül egy kollégánk a helyszínen összeszereli a kanapét, ülőgarnitúrát vagy épp franciaágyat, és segít beállítani a helyére. Ebből következik, hogy mivel szakszerűen kerül sor az összeszerelésre, így a garancia nem vész el.

Érdekesnek találja a különböző stílusok és berendezések ötvözését? Erről rengeteget olvashat más oldalakon, nálunk pedig megtalálja hozzá az ideális bútorokat! Ne habozzon, kezdjen neki még ma!