Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Szivacsmatrac – vegyük vagy sem?

Szivacsmatrac – vegyük vagy sem?

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az egészséges élethez. Míg kipihenten egy türelmes és jó szülők, vagy épp munkaerők vagyunk, addig kialvatlanul ez már korántsem igaz. Éppen ezért ma megnézzük, hogy milyen szivacsmatracot érdemes venni, valamint, hogy jó választás-e egyáltalán.

A szivacsmatracról

Alapvetően a szivacsmatrac volt minden matrac alapja, mégis mára meglehetősen eljárt felette az idő. Hogy miért mondjuk ezt? Például azért, mert míg a mai matracok poliuretánból készülnek, addig a régebbi kivitelek poliéterből. Ez talán nem is tűnik olyan óriási különbségnek, ám igenis hatalmas az eltérés. Míg a korábbi matracok szellőzése és tartóssága egyáltalán nem volt hangsúlyos szempont, addig ma már enélkül szinte lehetetlen matracot készíteni. Mivel a formatartás és a megfelelő szellőzés alapkövetelmény, így nem véletlen, hogy a mai darabokat össze sem lehet hasonlítani a korábbiakkal.

Bár első ránézésre szinte alig tudja valaki megmondani, hogy miből is készült a matrac, azért nem szabad mindent elhinni. A köznyelvben ma már a hideghab matracot is előszeretettel nevezik szivacsmatracnak, így végül teljes a káosz a fejekben. Ezért főleg két nagyobb áruház megnevezései a felelősek, de természetesen általában el lehet hinni, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amiről a hirdetés szólt, azaz a szivacs az szivacs, a hideghab matrac pedig hideghab.

A hagyományos szivacsmatrac gyakorlatilag nem is szellőzik, amiben nagyon hasonlít a memóriahabos darabokhoz. Éppen ezért mi inkább az ortopéd kialakítású habszivacsmatracokat ajánljuk vagy a több zónás rugós kiviteleket.

Milyen a jó matrac?

Ha kíváncsi, hogy milyen matracot vegyen, akkor azt mondanánk, hogy jó minőségű habszivacsot, ami inkább félkemény, mint kemény, de semmiképp nem puha. Bár hazánkban igen elterjedtek a kemény matrac mítoszai, nem érdemes túlságosan kemény felületen aludni, mivel fáradtak leszünk utána.

A jó matrac ismérve még, hogy követi a test vonalát, azaz besüpped ott, ahol kell, és támasztékot nyújt ott, ahol arra van szükség. Erre a legjobbak a zónás matracok, ami azt jelenti, hogy bizonyos területeken be kell süppednie ahhoz, hogy ne zsibbadjon el a teste, és kipihenten kelhessen reggel. Ebben az esetben a sima szivacsmatrac egyáltalán nem jó választás, mivel nem lehet vele kivitelezni a megfelelő alátámasztást és süppedést.

A megfelelő matrac nem attól lesz jó, hogy méretre vágnak egy darab szivacsot, ami kap egy dekoratív huzatot, hiszen ez még egyáltalán nem matrac. Sőt, az sem mindegy, hogy mekkora lesz a fekvőfelület, mivel ha nem szabvány, akkor később meglehetősen nehéz lesz használni más ágykeretben. Ha még nagyobb, mint az átlag, az a jobbik eset, mert abból még lehet kisebbet csinálni, de ha túl kicsi, akkor mindenképp új matrac után kell nézni.

Matracaink mindegyike nagyon jó minőséget képvisel, hogy ön minden alkalommal frissen és üdén ébredhessen egy pihentető éjszaka után. Abban az esetben sem kell kétségbe esni, ha épp egy elhasználódott szivacsmatracot szeretne újra kényelmessé varázsolni, mert arra is van megoldásunk. A fedőmatracaink minősége ugyanúgy kiváló, mint minden más darabé, arról nem is beszélve, hogy ez a helytakarékos találmány tökéletes kényelmet biztosít. Reggel elég csak feltekerni, és már mehet is a szekrénybe, ahol nem foglal túl nagy helyet.

Maradt még kérdése? Keressen minket elérhetőségeinken, vagy olvasson utána blogunkban, így remélhetőleg ki tudjuk elégíteni a kíváncsiságát, és mindenre kap választ!