Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Melyik a jobb: L vagy U alakú sarokülő?

Melyik a jobb: L vagy U alakú sarokülő?

Mindkét típussal foglalkoztunk már részletesebben, így most összehasonlítjuk, hogy melyik sarokgarnitúra hova előnyös, és mikor jó az L és mikor az U alakú sarokülő. Olvasson tovább, ha Ön is épp vásárlás előtt áll!

 Kis lakás – nagy lakás

Igen sokat nyom a latba, hogy hova szeretnénk elhelyezni a sarokgarnitúrát, és mekkora helyünk van. Természetesen nagyon sokat számít, hogy a szoba harmonikus képet mutasson, így fontos, mekkora sarokülőt választunk és milyen színben.
Kis szoba esetén érdemes nyújtani a teret, így inkább a világosabb színeket részesítsük előnyben, mint a sárga, a világoskék vagy akár a fehér.
Kis szobába inkább az L alakú kanapé az ideális, hiszen nem foglal olyan nagy helyet, de mégis sokan és sokféleképpen tudnak leülni rá. Sőt, akár le is választhatunk általa egy részt a szobában, mondjuk, ha kicsit el szeretnénk szeparálni egy kisebb teret.

Ha nagyobb térben képzeljük el a kanapét, akkor bátran válogathatunk a nagyobb darabok közül. L alakúból is van már igen hatalmas is, bár ennél a típusnál nagyon kell figyelni, hogy milyen irányú, hiszen ha nem jó, akkor már elég nehéz korrigálni egy kész bútoron. Ebből a szempontból sokkal jobb az U alakú sarokülő, ami akár kisebb és nagyobb méretben is elérhető.

Egy kisebb is elegendő helyet biztosít, hát még egy nagyobb. Ebben az esetben a legpraktikusabb, ha a sarokülő közepén egy dohányzóasztal kap helyet, hiszen valószínűleg nem a tv lesz a fő attrakció egy ilyen elrendezéssel. Akár társasozáshoz, akár egy baráti beszélgetéshez is szuper lehet egy U alakú sarokülő.

 Egybe vagy külön?

Igazán sarkalatos kérdés, hogy a sarokgarnitúra egybeszerelt legyen-e vagy sem, hiszen mindegyik verziónak megvan a maga előnye. Akár L, akár U alakú sarokülőről legyen szó, itt igazából nem kell különbséget tenni. Az egyben lévő biztosan nem jön szét az idő múlásával, és persze a többség ágyazható is mindezek felett. Ez leginkább akkor előny, ha a sarokülő egyben az éjszakai fekhely is. Ilyenkor nagyon fontos, hogy nappalra egy megbízható nappali bútorunk legyen, míg éjszakára nyújtson kényelmes és pihentető érzést. Többségük ágyneműtartós, így reggel csak be kell dobni az éjszakai cuccokat az alsó részbe. Egyetlen hátránya, hogy nem hagyhatjuk ott csak úgy reggel, ahogy kipattanunk belőle, mert akkor napközben kell elpakolni vagy épp beleülni az ágyneműbe.

Ha különálló darabokból épül fel a bútor, akkor van néhány előnye és hátránya egyaránt. L alakú sarokkanapéból a többség nem variálható, de akad olyan, ami univerzális, azaz változtatható az iránya. Ennek nagy előnye, hogy nem tudunk hibázni, hiszen maximum csak másik irányba kell összeakasztani az ágyat. Költözések esetén kitűnő választás.

Az U alakú sarokülő

U alakú sarokülő esetében az a legjobb választás, ha több darabból építjük fel, azaz állhat egy 1-2-3 vagy akár 2-2-3 darabos elemből. Ez azért is rendkívül jó választás, mert kedvünkre mozgathatjuk oda, ahol éppen kényelmes. Mivel nincs rögzítve, így akár költözéskor is variálható, annyit és oda használunk belőle, amire szükség van. Erre egy egybeszerelt sarokülő nem képes, így érdemes átgondolni ezt a variációt.

Ugye, hogy elgondolkodtató a különböző ülőgarnitúrák többféle lehetősége? Ha nem sikerült dönteni, akkor nézzen körül nálunk, és találja meg a megfelelő ülőgarnitúrát, ami pontosan illik a szobájába! Ha pedig kérdése lenne, tegye fel bátran kollégáinknak!