Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Egy személynek is tökéletes: mini sarokkanapé

Egy személynek is tökéletes: mini sarokkanapé

Sokan nem tudják, hogy milyen kanapét válasszanak, ha egyedül élnek, mivel semmi szükség a nagyobb garnitúrára, de valami mégiscsak kell. Lássuk, hogy mi a jó megoldás, a hagyományos vagy épp a mini sarokkanapé?

 Nagyobb lakás esetén

Ha van helyünk bőven, akkor nem kötelező szempont, hogy a kanapé egyben éjszakai fekhelyként is jelen legyen. Ebben az esetben jóval nagyobb mozgástérrel rendelkezünk, hiszen elég, ha csak a leheveredésre szánt funkciót tölti be. Nagyon jó megoldás lehet egy hagyományos ülőgarnitúra, ami állhat egy kanapéból, de akár több részből is. Egy 3-2-1 leosztású garnitúra igen sokoldalú lehetőségeket rejt magában, hiszen a szoba több pontján is ülőhelyet biztosít.

Persze az is előfordulhat, hogy inkább a helytakarékosság a motiváló tényező, mert valamiért nagy térre van szükségünk. Helyigényes hobbi esetén érdemesebb inkább egy mini sarokkanapét választani, mert így több felület marad szabadon. Ugyanakkor még a legkisebb sarokkanapén is el lehet úgy nyúlni, hogy egyben ott is maradhatunk éjszakára is. Mivel kényelmes és állandó alvásra tervezett darabok kaphatók a kínálatunkban, így biztosan mindenki jól jár velük.

Bár nagyobb lakásnál is előfordulhat, hogy valakinek a nappaliban kell aludnia, de ha egyszemélyes fekhely kell, akkor keresve sem találhatunk jobbat a mini sarokkanapénál. Ezeknek a kinyitott felületén kényelmesen el lehet férni, de ha nagyon muszáj, akár összebújva, 2 ember számára is jó megoldást nyújtanak

 Kis lakás = mini sarokkanapé?

Szigorúan véve akár azt is mondhatnánk, hogy kis lakáshoz minden esetben mini sarokkanapé dukál, de ez azért nem minden esetben állja meg a helyét. Ha egy egyszobás lakásról van szó, akkor a legjobb, ha a belmagassággal sakkozunk. Ha szerencsénk van, és egy magas lakást fogtunk ki, akkor érdemes minden esetben galéria kialakításában gondolkodni, hiszen ezzel rengeteg plusz teret nyerhetünk. A legjobb választás hálószobának egy galéria. Alatta helyet kaphat akár a kanapé is, amivel két legyet ütünk egy csapásra. Egy mini sarokkanapé pontosan beillik alá, főleg, ha azzal szemben helyezkedik el a tv. Így akár fentről az ágyból is lehet bámulni a kedvenc sorozatunkat, de lent is elfeküdhetünk a kanapén.

A mini sarokkanapé külön előnye, hogy ha beteszünk elé egy dohányzóasztalt, akkor azzal remekül kiegészítik egymást. Akár étkezésről van szó, akár munkáról, mindenképp hasznos lehet.

Ha kisebb lakásunk van, és nincs lehetőség galériára, akkor ugyanúgy érdemes a mini sarokkanapét választani, hiszen akár egy fő számára is kényelmes alvást biztosít. Ezek fekvőfelülete 120 x 200 cm, de nálunk inkább a 140 x 200 cm a jellemző, mivel ezen sokkal kényelmesebben lehet pihenni, ha két emberről van szó. Bár még ez a méret is inkább az összebújásra inspirál, de az ennél nagyobbak már biztosan nem tartoznak a mini sarokkanapék közé.

Fontos szempontok

Mikor valaki sarokkanapét vásárol, nagyon fontos, hogy úgy menjen kiválasztani a megfelelőt, hogy tisztában van azzal, hogy milyen irányú is legyen a szükséges sarokülő. Ez azért fontos, mert az esetek jelentős részében egyáltalán nem változtatható meg a kész garnitúra iránya, így vagy új helyet kell neki keresni, vagy újra kell rendelni.

Ezek a mini sarokkanapék általában több darabban érkeznek, ami azért lényeges, mert valószínűleg a vásárlónak kell összeszerelnie a kiválasztott terméket. Amennyiben nem rendelkezik a szükséges eszközökkel vagy épp jártassággal, akkor érdemes igénybe vennie az összeszerelési szolgáltatásunkat. Ennek során kollégáink a helyszínen összerakják és a helyére állítják a vásárolt kanapét.

Felkeltettük az érdeklődését? Nézzen körül nálunk, és találja meg álmai kanapéját!