Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A legfőbb kérdések sarok-ülőgarnitúra választás előtt

A legfőbb kérdések sarok-ülőgarnitúra választás előtt

Mikor úgy érezzük, hogy ideje lecserélni a meglévő sarok-ülőgarnitúrát, vagy épp beszerezni az elsőt a lakásba, akkor rengeteg kérdés fogalmazódik meg a fejünkben. Ma összefoglaljuk a legfontosabb és legnépszerűbb kérdéseket.

 Kis helyre mit válasszunk?


Annak függvényében, hogy hány embert kell leültetni, más és más ülőgarnitúrára van szükség. A sima kanapé a legjobb, ha kicsi a helyünk. Természetesen lehet olyan opció, hogy nagy a család, de a hely az szűkös, ilyenkor a sarok ülőgarnitúra a tökéletes választás. A legjobb, ha ilyenkor kihagyjuk az egyszemélyes fotelokat és a kétszemélyes ülőgarnitúrát, hiszen az csak a helyet foglalja el egy hasznosabb bútor elől. Ha lehet, érdemes karfa nélküli sarok ülőgarnitúrát választani, mivel az is csak helyfoglaló dolog. Ennek a típusnak nagy előnye, hogy a fal mellé kerül elhelyezésre, így nem a térből veszi el a helyet.

Milyen legyen a színe?

Talán az elsődleges szempont az, hogy harmonizáljon a szoba többi elemével, azaz a falakkal, a padlóval, a bútorokkal és persze fontos, hogy praktikus is legyen. Ha kis helyiségről van szó, akkor a tér tágítása miatt inkább világos sarok-ülőgarnitúrát válasszunk. Ha pedig tágas a terület, akkor akár sötét ülőgarnitúra is szóba jöhet.

Azt is figyelni kell, hogy van-e kisgyerek vagy állat a családban, mert akkor kevésbé praktikus a világos bútor, inkább a sötétebb árnyalatú lesz az igazi.

Válasszunk bőrt? Könnyen tisztítható?

A kanapé borítása rendkívül fontos, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyaggal kell együtt élnünk. Ha nem tervezzük állandó alvásra a kanapét, akkor nyugodtan választhatunk bőrt vagy műbőrt, hiszen alapvetően könnyebb tisztítani, mint a szövetet. Elég letörölni, ha friss a folt, ha pedig nem az, akkor egy megbízható tisztító sok mindent elintézhet. Fontos, hogy ne essünk neki azonnal, hanem egy eldugott helyen teszteljük, hogy mennyire jó választás a bútorunkra az adott tisztítási mód.

 Háziállat mellé milyen borítást érdemes választani?


Ha van háziállatunk, akkor fontos kérdés, hogy milyen négylábúról van szó és hogyan viszonyul a bútorokhoz. A sáros kutyamancsok miatt talán nem a szövet a legjobb választás. Macskákhoz inkább a műbőr a legjobb döntés, mert az ilyen jellegű borítást még ollóval is nehéz kikezdeni, nemhogy a kis karmokkal. 

Ha bőr, akkor hogyan ápoljuk? Ha szövet, hogyan takarítsuk?

Egy jó minőségű bőr sarok-ülőgarnitúra igenis igényli az ápolást, hiszen csak akkor marad sokáig szép és tartós. A legjobb, ha kifejezetten erre kifejlesztett bőrápolókat használunk, és nem kísérletezünk a különböző házi praktikákkal.

Szövet ülőgarnitúra esetén nagyon fontos, hogy minden lépést betartsunk, ami a takarításhoz elengedhetetlen. Erről részletesebben írunk bejegyzéseinkben, hiszen korántsem mindegy, hogy mennyire lesz tartós egy-egy kanapé.

Egyedi vagy szabvány ülőgarnitúra?

Attól függ a választás, hogy mekkora helyre és hány személyre tervezünk ülőgarnitúrát. Ha nem túl nagy a szoba, akkor egy szabvány méret tökéletesen megfelel, mivel már az is átlagban 5 főnek nyújt kényelmes ülőhelyet. Ha több főre, vagy nagyobb helyre keressük a megfelelőt, akkor jön szóba az egyedi méret. A kanapé váza nagyban meghatározhatja a méretbeli különbségeket, de ilyenkor arról a gyártó minden esetben tájékoztat.

Reményeink szerint sikerült áttekinteni néhány fontos kérdést, ami felmerülhet a vásárlás előtt. Ha még maradt Önben kérdés, akkor keressen minket elérhetőségeinken, vagy olvasgasson bejegyzéseink között!