Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A bonellrugónak leáldozott

A bonellrugónak leáldozott

Bonellrugós matracot venne? Ha ránk hallgat, nem teszi, mivel ma már százszor, ezerszer praktikusabb és modernebb lehetőségek állnak a rendelkezésére! Ismerjük meg a bonellrugó felépítését, kedvező tulajdonságait és hátrányait.

Milyen a bonellrugó?

A bonellrugó legfőbb ismérve, hogy a matracban elhelyezkedő rugók egymáshoz vannak kapcsolva. Általában alul-felül rögzítve vannak, így egy masszív alátámasztást kapunk általa. Ez amennyire jó, ugyanannyira rossz tulajdonság is, hiszen nem követi a test vonalát fekvés közben. Ezzel szemben a létező legjobban szellőző matractípus, hiszen a rugókon kívül csak a huzat és a benne lévő levegő található a matracban. Arról nem is beszélve, hogy a bonellrugók az egyik legtartósabb anyagból készülnek, így mondhatni örök megoldást biztosítanak.

Akkor vajon miért áldozott le a napjuk?

A bonellrugó hátrányai

Ma már alapvető elvárás egy matraccal kapcsolatban, hogy úgy legyen kialakítva, hogy kövesse az ember testfelépítését. Azaz mindenképp fontos, hogy alvás közben nyújtson megfelelő alátámasztást a gerincnek és a test különböző pontjainak. Mivel az összekapcsolt rugók egymás mozgásához vannak kötve, így ezek a matracok erre nem alkalmasak. Nem véletlen, hogy a bonellrugós matrac azonnal megdől, ha az egyik oldalára ülünk, és a kétszemélyes matracok esetében igenis érezzük, ahogy a másik megmozdul alvás közben.

Sőt, ha két erősen különböző súlyú ember alszik egymás mellett, akkor a matrac lejteni fog, és a könnyebb mindig a nehezebb felé fog csúszni. Igazán romantikus elképzelés, de közel sem biztos, hogy praktikus és kényelmes.

A rugók feletti rétegtől függően változik, hogy mennyire puhák az egyes matracok. A drágábbakon általában több réteg van, így a komfortfokozatuk kellemesebb. A vékonyabbaknál könnyen érezhetjük a belül rejtőző rugókat is. Persze mellettük szól, hogy meglehetősen jó minőségűek a rugók, így nem valószínű, hogy eltörnek, de a matrac kényelme igazából nem a bonellrugóktól függ. Mivel az egészséges alvásért a matrac felületét borító hab felel, így valószínűleg jobban járunk egy kicsit modernebb és kompaktabb matraccal.

Mit vegyünk a bonellrugós matrac helyett?

Félreértés ne essék, mi nem azt állítjuk, hogy a bonellrugós matracok rosszak lennének, csak arra próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy igenis eljárt felettük az idő.

Rengeteg memóriahabos matrac közül választhatunk, ami nem csak követi a testünket és megfelelő alátámasztást nyújt, de meg is jegyzi az alvási szokásainkat.

Kínálatunkban megtalálhatóak a különböző ortopéd matracok, amik kezdődő vagy már kialakult problémák esetén is megbízható társak lehetnek a mindennapi pihenésben. Ezen felül persze számos jótékony hatással rendelkeznek, csakúgy, mint a Memory Slim matracaink.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha már megvásároltuk a bonellrugós matracot egy ideje, és lassan érezteti a kellemetlenebb hatásait. Ilyenkor tehetnek jó szolgálatot a fedőmatracok, amik a megszokott kényelmet biztosítják kiváló áron. Persze ez is attól függ, hogy kinek, milyen lehetőségei vannak éppen.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor nézzen körül a matracaink között, vagy kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!