Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Mindenkinek más a megfelelő gyerekszoba bútor

Mindenkinek más a megfelelő gyerekszoba bútor

Minden gyermek és ezáltal minden gyerekszoba más. Igen ám, de melyik korosztály számára milyen a megfelelő és teljesen biztonságos gyerekszoba bútor?

Csecsemők...

Egy újszülött érkezése mindig rengeteg készülődéssel jár, így nagyon oda kell figyelni, hogy mit és milyet veszünk. Első babás szülők csapdája, hogy rengeteg felesleges dolgot vásárolnak a babának, amire soha nem lesz szüksége. Éppen azért, hogy ezt elkerülhessük, érdemes olyan babaágyat és gyerekszoba bútort választani, ami a későbbiekben is jó, azaz óvodás korig nem kell cserélni. Ez azt jelenti, hogy legyen uniszex vagy valami pasztell árnyalat, mert a gyerekek ízlése napról napra változik. Ma még hercegnős, holnap már Elza-kék szobát szeretne a kicsi, amivel nehéz haladni, ha mindent cserélni kell.

Éppen ezért az első időkben a legjobb egy lekerekített, letisztult bútor és persze a hozzá tartozó rácsos ágy. Ebben az időben még az édesanya kényelme a legfontosabb, így mindenképp érdemes a babaszobában elhelyezni egy kisméretű kanapét vagy egy kihúzható fotelágyat. Ezen kényelmes a pihenés, és nem mellesleg a későbbiekben is jó szolgálatot tehet.

 … és óvodások gyerekszoba bútorai

Ahogy telik az idő, úgy lesz a gyermek egyre kíváncsibb, és csecsemőből kis óvodássá válik. Ennek a korosztálynak már közel sem jó a rácsos ágy, így 2 éves kor körül időszerű, hogy kicseréljük egy kisgyerekeknek készült körbetámlás gyerekágyra.

A gyerekszoba bútor tekintetében nem kell semmilyen nagy változást eszközölni, főleg, ha egy tartós és bármikor használható darabbal vagyunk gazdagabbak. A lényeg, hogy biztonságos és méretben megfelelő legyen. Hiszen lehet csodálatosan szép, de ha a gyermek nem éri el és csak nézegetni tudja a játékot, amivel játszana, az senkinek sem a legjobb. Az is nagyon lényeges, hogy strapabíró legyen, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor szolgál majd az asztal trambulinként vagy a szekrény egyik polca létraként a gyermeknek. A képzeletük határtalan, így a mi dolgunk, hogy megvédjük őket a hajmeresztő mutatványaik következményeitől.

A lekerekített élek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy maximális biztonsággal használhassa csemeténk a gyerekszoba bútorait. Nem mellesleg, ha nem szeretnénk foltos és az esetleges balesetek következtében ázott bútort, akkor mindenképp figyeljünk a felületkezelésre. Ha úgy érezzük, hogy nem megfelelő, amit a gyártás során kapott, akkor nyugodt szívvel egészítsük ki otthon. 

Iskolás gyerekek szobája

Mikor egy gyermek iskolába kerül, óhatatlanul is megváltozik a viselkedése. Nagyfiúsabb, nagylányosabb dolgok kezdik el érdekelni, hiszen megy a többiek után, így változik az ízlése. Alsó tagozatban még maradhatnak a hercegnők és a Verdák, de ahogy nőnek, úgy szorítja ki ezeket a Minecraft és a Harry Potter. Az időt úgysem tudjuk megállítani, így fel kell készülnünk egy költségesebb gyerekszoba bútorcserére. Az ágy esetében 80-90 x 200-as méretűt válasszunk vagy egy ifjúsági heverőt. Ezzel megspórolhatunk a későbbiekben egy ágycserét, hiszen ki tudja, meddig nő a gyermek, így biztosan kényelmesen el fog férni.

Kínálatunk bővelkedik mind kisebb gyerekeknek szánt körbetámlás ágyakban és kihajtható fotelekben, mind a nagyobbak számára kényelmes heverőkben. Keresse nálunk ideális gyerekszoba bútorát, és mi házhoz szállítjuk Önnek, sőt, ha úgy kívánja, munkatársaink akár össze is szerelik azt.