Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Minden élethelyzetre más a jó matrac

Minden élethelyzetre más a jó matrac

Néha nehéz dolgunk van, amikor megkeresnek minket a kérdéssel, hogy milyen is a jó matrac. Ez egy elég összetett kérdés, hiszen minden élethelyzethez, használati szituációhoz és nem mellesleg személynek más az ideális. Ma külön célcsoportokra és felhasználási területre bontottuk, hogy mikor milyen az a jó matrac.

Csecsemők és gyerekek

A legkisebbeknek minden esetben a tökéletesen kemény, jól szellőző kókuszmatrac a megfelelő, hiszen maximális alátámasztást biztosít a még kialakulófélben lévő gerincnek. Arról nem is beszélve, hogy a gyermek nem tudja belefúrni a fejét a matracba, így csökkenthetjük a hirtelen csecsemőhalál kockázatát. Nyugat-Európában egyre nagyobb teret hódítanak a különböző lágyhab matracok, bár ezekről hazánkban nem sok szó esik újszülötteknek.

Úgy 1,5 - 2 éves kor környékén érdemes lecserélni ezt a matracot egy félig kókusz és félig hab vagy szivacs matracra, mivel már nem kell, hogy annyira kemény legyen a fekvőfelület. A fulladástól sem kell tartani, mert a légzés kialakult, nem fog megfulladni a gyermek azért, mert a matracba fúrja az orrát. Sokkal kényelmesebb egy kicsit puhább matrac, amit észre is vehetünk abból, hogy a korábban forgolódó, többet ébredő gyerkőc újra végigalussza az éjszakát. Ebben a korban már egyre fontosabbá válik, hogy a matrac huzata mosható legyen, mert egy esetleges bepisilés esetén jó, ha ki lehet mosni a huzatot.

Iskolás korban már nyugodtan választhatunk kókuszmentes matracot, sőt praktikusabb is. Ilyenkor a hideghab és szivacs párosítás lehet a nyerő, hiszen kényelmes, változatos és a gyermek kényelme szerint forgatható.

Egyre több kutatás kimutatja, hogy a különböző testalkatokhoz és alvási szokásokhoz más-más matrac az ideális. Ezt leginkább csak úgy tesztelhetjük le, hogy kipróbáljuk a matracot.

Hogyan válasszunk matracot?

Ahogy ruhát sem választunk próbálás nélkül, úgy a matraccal se tegyük. Sokkal költséghatékonyabb, ha a boltban töltünk el fél órával többet, hogy megtaláljuk a tökéletes matracot, mint egy kényelmetlen matracon éveket. Hiszen ami nem kényelmes, azt rövidesen lecseréljük, és ez minden, csak nem gazdaságos. Igenis merjünk ráfeküdni a kiválasztott matracra, és helyezkedjünk el az alvási szokásainknak megfelelően.

Mindig legyünk tisztában azzal, hogy pontosan mekkora méret is kell az ágykeretünkbe. Inkább mérjük le háromszor a szükséges méreteket, minthogy mellé fogjunk. Sok helyen nem veszik vissza a már kiszállított darabokat.

A jó matrac és a szex

Fontos, hogy a választott matrac kiszolgálja a mindennapi igényeinket: lehessen rajta jót aludni, valamint az ember szexuális élete is kielégítő legyen. Ne legyünk álszentek, nagyon fontos, hogy az intim együttlét keltette mozgásokat is megfelelő módon tudja kezelni a matrac.

Ebből a szempontból annál jobb, minél keményebb matraccal van dolgunk, ami biztosítja a megfelelő rugalmasságot is, azaz bár felel az ideális tartásért, mégsem olyan, mintha egy deszkán feküdnénk. A túl puha semmiképp se jó, mert nehéz rajta pozíciót váltani, és körülbelül olyan, mintha vízben futnánk. Energiapazarlás.

Nem utolsó sorban a jó matrac nem zajos, mivel vannak szomszédok, és nem biztos, hogy mindenki szereti hallani a rugó nyikorgását. Legyünk tekintettel egymásra (is)!

Kínálatunkban elérhető az egészen vékony szivacs matrac, valamint a memóriahabos, ortopéd matrac is. Ha még nem találta meg a megfelelőt, keressen minket bátran!