Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Mit kell tudnia az ideális gyerekkanapénak?

Mit kell tudnia az ideális gyerekkanapénak? 

Igen gyakori probléma manapság, hogy a gyerekek még óvodás korukban is a szüleik ágyában alszanak. Van, aki szerint ez természetes, hiszen 10 év múlva biztosan nem a szülői ágyban fog aludni, míg akadnak, akik számára már igazán terhes az, hogy évek óta nem volt részük egy kényelmes és átaludt éjszakában. Lássuk, hogy hol van az igazság és megoldást jelenthet-e egy megfelelő gyerekkanapé!

 A megszokás nagy úr

Igen jellemző manapság, hogy bár a szülő kifelé azt mutatja, hogy szeretné, ha a gyermeke önállóan, a saját szobájában aludna, mégsem hagyja, hogy ez így alakuljon. Ilyenkor az alap problémát kell orvosolni, majd utána következhet a megoldás.

Mai cikkünkben bemutatunk néhány érdekességet, amivel egy igazán hívogató és barátságos szobát rendezhetnek be a csemetéjüknek.

Színek, formák, mesék 

A gyerekek jelentős része odavan a mesékért. Ez nem meglepő, hiszen mindenki szeret elmerülni az álmodozásban és egy képzeletbeli világban elmerengeni. Ha nem így lenne, akkor a könyvek sem fogynának olyan nagy számban.

Éppen ezért, mikor a gyermek szobáját tervezik, mindenképp fektessenek hangsúlyt arra, hogy a falak kellemes, semleges színűek legyenek. Ez azért fontos, mert míg a rikító, élénk színek felpörgetik az embert, addig a pasztell és világos árnyalatok jót tesznek a háborgó gondolatoknak. Persze nem kell, hogy unalmasan egyszínű legyen minden, hiszen kombinálható a világos kék világos zölddel, esetleg sárgával és a rózsaszín a homok színnel, szürkével.

Ha nem a kombináció az ideális megoldás, akkor jó szolgálatot tehetnek a leszedhető falmatricák. Mivel ezek igény esetén könnyen eltávolíthatóak, ezért ha megunták Villám McQueent vagy éppen a Jégvarázst, akkor érkezhet a helyére a következő kedvenc. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó, ha a gyerekkanapé mintája is harmonizál vele.

A bútorok tekintetében sem mindegy, hogy mit választanak. Ami nagyon fontos mindegyik esetében az az, hogy lekerekített, biztonságos kialakításúak legyenek. Nincs ez másként az ággyal sem. Persze ez is attól függ, hogy mekkora a gyermek és mit kedvel. 

Az ideális gyerekkanapék

Mikor kinőnek a gyerekek a rácsos ágyból, a szülő szembesül a problémával, hogy milyen fekhelyet is szerezzen be a csemetéjének. Az egyik legjobb megoldás egy jó minőségű gyerekkanapé.

Ezek között is megtalálhatóak a körbetámlás gyerekkanapék, illetve a kinyitható darabok. Az előbbi egy állandó fekhely, ami rendelkezik ágyneműtartóval, és érdemes el is pakolni ahhoz, hogy ne mászkáljon benne egész nap a kis gazdája. Mivel körbetámlás, így maximális biztonsággal használható, megakadályozza a leesést.

Az utóbbi variáció is rendkívül népszerű, hiszen összecsukható, amin akár 2-3 gyermek is kényelmesen elfér ülve. Persze akkor sem kell megijedni, ha nyitva szeretnék a gyerekek, mivel a kinyitható szivacsnak hála, 2 gyermeknek is kényelmes fekhelyet biztosít. Így bármikor lehetőség van egy barát, csoport vagy éppen osztálytárs fogadására.

Nagyobb gyerekeknek vagy magasabb kisiskolásoknak jó szolgálatot tehet egy ifjúsági heverő is. Ennek külön érdekessége, hogy jó esetben nem kell lecserélni a közeljövőben.

Nálunk akkor sem kell megijedni, ha a választott bútor csak darabokban fér be a lakásba, mert kollégáink a helyszínen összeszerelik és a helyére állítják, amennyiben igénybe veszi az összeszerelési szolgáltatásunkat. Ez azért is tökéletes választás, mivel ha szakember rakja össze az ágyat, akkor elkerülhetőek a szakszerűtlen összeszerelésből adódó garancia problémák.

Nézzen körül webáruházunkban!

Címkék : kanapé, gyerekágyak