Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Önnek milyen az ideális nappali sarok ülőgarnitúra?

Önnek milyen az ideális nappali sarok ülőgarnitúra?

Azelőtt, hogy a nyakunkba vennénk a várost, hogy megtaláljuk az ideális nappali sarok ülőgarnitúrát, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen is illik a legjobban a szobába. Vagyis mekkora, milyen elrendezésű, milyen irányú és hány személyes kanapét kellene választani. Bemutatjuk, hogy melyik típus kinek és hova előnyös.

 Az ideális nappali sarok ülőgarnitúra

Egy sarok ülőgarnitúra nagyon sok helyet spórolhat nekünk a mindennapokban. Amennyiben egy népes családról van szó, akkor mindenképp ez a tökéletes választás, hiszen több embernek biztosít ülőhelyet, mint a hagyományos kanapé. Ha kisebb nappalival rendelkezünk, akkor sem kell megijedni, mivel a fal mellé helyezve nem foglal a térből.

Nem kötelező elé egy dohányzóasztalt tenni, de meglehetősen jól mutat, ha van. Ellenben kisgyerekek mellett nem igazán praktikus döntés, mert amilyen szeleburdik, lefejelhetik a sarkát.

Ha térben álló kanapét választunk, akkor az remekül érvényesülhet egy nagyobb nappaliban, hiszen akár több részre oszthatjuk általa a helyiséget.

Arra nagy figyelmet kell fordítani, hogy mindig hagyjunk elegendő helyet az ágyfunkció használatára, azaz kellően legyen mobil a dohányzóasztalunk, ha rendelkezünk vele. Ha nem csak a család használja, hanem gyakran fogadunk vendégeket, akkor lehet, hogy szükség lesz kiegészítő megoldásra, vagy pedig nem ez az ideális választás.

Amennyiben nagyobb társasági életet élünk, akkor érdemes lehet beruházni egy U alakú ülőgarnitúrára. Ebben az esetben a külön álló darabokból történő elrendezés sokkal praktikusabb, hiszen szabadabb mozgást biztosít mindenki számára. Ez általában egy sarokkanapéból, fotelből, esetleg egy kisebb, kétszemélyes kanapéból áll. Itt már szinte kötelező a dohányzóasztal, de szintén fontos, hogy könnyű, pakolható darabot válasszunk.

Egy jól megválasztott sarok ülőgarnitúrához kombinálhatunk akár puffot vagy éppen egy fotelt is, amit kedvünkre húzhatunk közelebb, ha arra van szükség. Ugyanígy szellős és áttekinthető elrendezést is lehetővé tesz a fenti opció. Arról nem is beszélve, hogy milyen jól mutat egy dekoratív szőnyeggel és egy üveg dohányzóasztallal. Inkább baráti társaságoknak ideális nappali elrendezés.

További ülőgarnitúrák

Ha nem preferáljuk a nappaliba a sarok ülőgarnitúrát, akkor egy klasszikus verzió is megfelelő választás lehet. Itt a 3-2-1 elrendezésű darabokra gondolunk, amit szintén el lehet rendezni U alakban. Kifejezetten praktikus, ha társasoznánk, vagy pedig olyan családoknál, akik nem annyira szoktak TV-t nézni.

Végül pedig a hagyományos kanapé is lehet jó választás, ha kis nappalival rendelkezünk. Egy letisztult, egyenes vonalú darab éke lehet a szobának. Térelválasztóként is hatékonyan alkalmazható, sőt a legtöbb kanapé kinyitható, így állandó alvásra is alkalmas. Itt persze akad néhány szempont, amit nem szabad szem elől téveszteni, amikor válogatunk.

Ha állandóan rajta szeretnénk aludni, akkor lehetőleg kinyitható legyen, ha pedig csak vendégágy funkciót lát el, akkor nyugodtan választhatunk kihúzható variációt is. Az alapvető különbségeikkel már számos bejegyzésünkben foglalkoztunk, így most ezekre nem térünk ki külön.

Ha nappali sarok ülőgarnitúra választása a fő cél, akkor nézzen körül kínálatunkban!

  • 1/3