Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Melyik a legjobb matrac a derekunk szempontjából?

 Melyik a legjobb matrac a derekunk szempontjából? 

Minden ember leghőbb vágya a legjobb matrac megtalálása. Biztosan Ön is gyakran hallja a környezetében élőktől, hogy fáj a derekuk, amikor reggel felkelnek az ágyból. Nem véletlen, hiszen a nem megfelelő alátámasztás nyugtalan alvást és előbb-utóbb derékfájást eredményez. Bemutatjuk, hogy mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, hogy ezeket elkerüljük.

A legjobb matrac megtalálása

 A mai stresszes mindennapokban fokozottan szükséges, hogy megfelelő mennyiségű alvás jusson minden napra. Ugyanilyen fontos az is, hogy mindezt egy olyan matracon tegyük, ami kedvező feltételeket biztosít a pihentető alváshoz. Hiszen a kevés, vagy éppen nem megfelelő minőségű alvás közvetlen következménye a teljesítményromlás, az ingerlékenység, az egész napos fáradtság és koncentrációs problémák. Arról nem is beszélve, hogyha mindez a matrac hibájából történik, akkor rövid időn belül derék és hátfájdalmak keserítik meg az ember életét.

 Kutatások bizonyították, hogy a hát- és derékfájdalmak fő okozója lehet a nem megfelelő irodaszék, egy túl sokat és elhordott cipő, a stressz és persze egy rosszul megválasztott matrac.

 Azt azért fontos tudni, hogy nem mindenkinek ugyanaz a matrac az optimális. A legfontosabb, hogy maradéktalanul kényelmes legyen, sőt ha ketten használják, akkor mindkét fél számára maximális kényelmet biztosítson. A számunkra legjobb matrac kiválasztásakor figyelembe kell venni a jellemző alvási pozíciót, a kedvelt keménységet és természetesen azt, hogy mi az ideális a testsúlyhoz, illetve a magassághoz.

 Ugyanígy nem mehetünk el szó nélkül a speciális igények mellett sem. Hiszen apróságnak tűnő, mégis nagyon fontos dolgokon is múlhat a tökéletes kényelem. Azaz, ha gerincbetegség áll fenn, esetleg házipor allergia (ilyenkor fokozottan fontos, hogy mosható huzattal rendelkezzen), vagy egyéb különleges igény merül fel, akkor nagyon fontos, hogy azt közöljük azzal, aki segít matracot választani, hiszen csak úgy találhatjuk meg a legjobb matracot.

 Rugós, latex vagy habmatracot válasszunk?

Mindegyik matrac rendelkezik jó és rossz tulajdonságokkal egyaránt, így nem lehet kimondani, hogy csak az egyik vagy éppen másik megoldás a jó választás.

Bár a rugós matracok manapság kissé elavultnak tűnhetnek, így nem véletlen, hogy matracként mi sem forgalmazzuk őket. Hiszen idővel rá kellett döbbennünk, hogy nem a rugós matrac az egészséghez vezető út, hanem ideje nyitni más irányokba is. Ennek köszönhetően választunk egyre többen hab vagy éppen latex matracokat.

A korábban nagy népszerűségnek örvendő latex matracok ideje is leáldozni látszik, hiszen a légáteresztő képessége nem a legjobb, továbbá az előállítási költsége meglehetősen drága. Később érkezett a latex-kókusz párosítás, ami szintén azonnal berobbant a köztudatba. Az egyetlen hátránya a dolognak, hogy a kókusz keményíti a matracot, így a tetején lévő latex nem képes a megfelelő méretben követni a használója formáját.

Végül a habmatracok előretörésével manapság leginkább a hideghab matracok jelentik a igazán jó választást. Mivel ezek pontrugalmasak, így rendkívül jó választásnak bizonyulnak. Tudni kell még a hideghabról, hogy minél nagyobb a sűrűsége, annak köszönhetően annál stabilabb, valamint hosszú élettartamú lesz. A népszerű memóriahabos matracok mindegyike a fenti technológiával készült, így mind nagyon jó választás!

Érdemes körülnéznie webáruházunkban, számos termék közül válogathat. Amennyiben tetszett a cikkünk, ossza meg barátaival, hátha nekik is hasznukra válik.