Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Minden kanapé jó mindennapos alvásra?

 Minden kanapé jó mindennapos alvásra?


Bár azt gondolhatnánk, hogy a válasz egy egyszerű igen vagy nem, azért ennél egy kicsit árnyaltabb kérdéssel állunk szemben. Lássuk a részleteket, hogy okosan tudjon dönteni, ha kanapét vásárolna. Nézzük, mely kanapék alkalmasak mindennapos alvásra és vannak-e esetleg olyanok, amik nem azok.

 A megfelelő alvás hiánya

Gyakran előfordul, hogy napközben fáradt, és akár ebéd után is képes lenne ledőlni egy kicsit, még a munkahelyén is? Nem tud koncentrálni még úgy sem, hogy sorra issza a kávékat?

Persze mindezt sok apró dolog okozhatja, mint amilyen a vitaminhiány, az éppen aktuális évszakhoz köthető fáradtság, de a legelemibb, amire gondolnunk kell, az a nem megfelelő alvás. Most nem az óraszámokra gondolunk, hanem az alvás minőségére, kényelmére, vagyis mindarra, amitől egy alvás pihentető lesz. Hiszen akár 4 óra alvástól is érezhetjük, hogy majd kicsattanunk az energiától, míg 8-9 óra után is lehetünk fáradtak és kialvatlanok.

Az alvás rendkívül fontos az ember életében, hiszen az agya és a szervezete akkor tud regenerálódni és kipihenni a fáradalmakat. Nem véletlen, hogy az alvásmegvonást, mint kínzást alkalmazták már az ókori Rómában és még számos helyen és időben, hiszen ilyenkor az alapvető funkciók sérülnek az ember szervezetében.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy akkor mikor, hol és hogyan kellene aludni ahhoz, hogy kielégítő legyen a mindennapos alvásunk. Elsősorban meg kell vizsgálni az éjszakai fekhelyet. Hiszen ahhoz, hogy jól és kielégítően aludjunk, elsősorban kényelmesen kell, hogy feküdni. A kényelmes fekvés elsődleges feltétele a megfelelő keménységű és  egyenletes fekvőfelület. Ezeket természetesen egy francia ágy vagy egy mindennapos alvásra szánt kanapé tudja legoptimálisabban biztosítani számunkra.

Ellenben előfordulhat olyan szituáció is, hogy a körülmények nem teszik lehetővé, hogy franciaágyunk legyen, így találnunk kell egy kompromisszumos megoldást. Ez a legtöbb esetben egy kinyitható kanapé, így nagy hangsúlyt kell fektetni annak a kiválasztására. Mivel ez egy többfunkciós bútor, így előfordulhat, hogy valamilyen szinten meg kell alkudnunk valamivel. Ez lehet a külcsín, a huzat, vagy akár a nyitott fekvőfelület mérete. Egyben ne alkudjunk, méghozzá a kinyitás módjában.

Lássuk, milyen kanapét érdemes választani mindennapos alvásra!

Ahhoz, hogy kényelmesen aludjunk, a legjobb, ha egy egyenes és törésmentes felületen pihenünk. Ennek nem tesznek eleget a különböző kihúzható kanapék, mivel azok általában több matracból épülnek fel. A kinyitható darabok esetében előre kell húzni valamilyen módon az ülőrészt, majd a háttámlát előre hajtva meg is kapjuk a franciaágyunkat. Ez a legjobb kanapé a mindennapos alvásra.

Mivel a kanapé gyártás során inkább az eladhatóság, mint az egészség felé tolódott már a készítés, így mindenképp alaposan utána kell nézni a kialakításnak. Ne hagyjuk, hogy elvarázsoljon a csodaszép szövet, vagy éppen műbőr, bőr borítás. Mindenképp még a bemutatóteremben nyissuk ki a kanapét, és ha azt látjuk, hogy a kinyitás után több szivacsból áll a fekvőfelület, akkor maximum vendégágynak vegyük meg a kanapét.

Pont ezek miatt az érvek miatt webáruházunkban nem is forgalmazunk kihúzható kanapét, hiszen sokkal barátságosabb, ha rögtön egészséges fekhelyhez jut a vásárló.

Nálunk a kiszállításnál választhatnak, hogy a helyére tegyük és összeszereljük a kanapét teljesen készre, illetve, hogy csak az ajtóig vigyük, ahogy az eredeti szállítási feltételek szólnak. A helyszínen azért praktikusabb, ha mi rakjuk össze, mert úgy biztosan nem vész el a garancia, amitől azonnal búcsúzhatnak az összeszerelési hibákból adódó sérülések esetén.

  • ohio kanapé s barna zöld főkép