Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Az ideális ágyak gyerekeknek

Minden életszakaszban más típusú ágyak valók a gyerekeknek. Mikor érdemes újat vásárolni? Mennyi idősen és mekkora ágyat válasszunk? Hány évente kell nagyobbat venni? Fából legyen, vagy sem? Legyen leesésgátló és ha igen, hány éves korig használjuk? Számtalan kérdés, ami mind felmerül egy szülő vagy éppen leendő szülő fejében. Vegyük sorra a válaszokat.

Ágyak újszülötteknek és kisiskolás gyerekeknek

Újszülött korban még nincs sok opció, nincs vélemény, nincs válogatás. Rácsos babaágy és kész. Ilyenkor még nem válogatnak, hogy csak rózsaszín, csak kék vagy éppen maci mintás legyen-e. Ilyen szempontból ez a legegyszerűbb korszak. Igen ám, de ahogy nőnek, úgy változnak az igények is.

Úgy két éves kora körül jön el a gyermekek életében az az idő, amikor kikacsingat a rácsos ágyból, és egyre jobban érdeklődik a nagyobb ágy iránt, ami lehet a szülők vagy egy nagyobb testvér ágya egyaránt. Persze az sem ritka, hogy a kistesó érkezése indukálja az ágycserét, Ilyenkor azonban különösen kell ügyelni arra, hogy a gyermek ne kényszerként, hanem kalandként, vagy a saját érdemeként - hogy ő már nagyfiú vagy nagylány - élje meg a nagyobb ágyba való költözést.

Ilyenkor az ideális méret a 80x160-as, hiszen ebben még nem veszik el egy két éves, de kedvére forgolódhat benne egy jó minőségű leesésgátló mellett. Természetesen gondolkodhatunk akár nagyobb méretben is, ha azt szeretnénk, hogy sokáig tartson, ami akár 90x200-as is lehet. Persze 90 centin akár keresztbe is alhat a gyermek egy darabig.

A leesésgátló kérdésköre sem egy elhanyagolható szempont, hiszen sokáig igenis fontos része a gyerekek életének. Majdnem minden szülő fél attól, hogy éjszaka, a nagy helyezkedésben véletlenül lepottyan a gyermek. Valljuk be, nem a legkellemesebb arra kelni, hogy egy koppanást hangos sírás követ, mert a szemünk fénye a padlón kötött ki. Éppen ezért mindenképp használjunk leesésgátlót minimum addig, míg a gyermek igényli, de a legjobb választás a körbetámlás gyerekágy, ahol esélye sincs leesni.

 Kiskamasz és fiatal felnőtt korosztály

A leggyakrabban alkalmazott 80x160-as méretű ágyak nagyságrendileg 8-10 éves korukig használhatóak a gyerekeknél. Nagyjából ez az a kor, amikor már kényelmetlen kezd lenni, amikor nagyobbra vágynak. Ilyenkor jön a következő kérdés, hogy elegendő-e a 90x200-as matrac szélesség, vagy legyen kicsit nagyobb, egyedi méretre készülő ágy? Ez főleg attól függ, hogy a fiatal felnőtt korára is szeretnénk-e, hogy jó legyen, vagy akkor majd egy új vásárlása válik aktuálissá. Azt is mérlegelni kell, hogy mennyire forgolódik a gyermek, hiszen ha nagyon nyugtalanul alszik, akkor érdemesebb a 90-es matrac szélességet választani.

Nagyobbaknak igen hasznos lehet egy ifjúsági heverő, ami méretét tekintve roppant kényelmes, sőt ha olyat választunk, ami kinyitható, akkor biztosan örülni fog, hogy gondolunk a jövőre is.

Amennyiben még tanácstalan, mindenképp érdemes alaposan átböngészni a kínálatunkat, mivel a fentiek mindegyikére rendelkezünk opcióval, így biztosan megtalálja a gyermekének ideális ágyat. Számos olyan szolgáltatást és kedvezményt kínálunk, amik roppant hasznosak lehetnek a későbbiekre nézve is.

Ha a fentiekkel vagy bármilyen ággyal kapcsolatos kérdés merült volna fel Önben, hívjon minket bátran, vagy írjon nekünk emailt.