Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Sarok ülőgarnitúra méretek

 Sarok ülőgarnitúra méretek

 Mindenki számára más az ideális sarok ülőgarnitúra mérete, így meglehetősen nehéz behatárolni, hogy mi is az, amit a legtöbben kedvelnek. Mai bejegyzésünkben erre keressük a választ.

Milyen a jó sarok ülőgarnitúra mérete?

Vegyük sorra, hogy mik azok az elvárások, amiktől függ a sarok ülőgarnitúra mérete.

 Az első és legfontosabb szempont a lakás vagy szoba mérete. Hiszen hiába szeretnénk egy kis lakásba egy óriási, U alakú ülőgarnitúrát, ha egyszer nem fér be. Ugyanígy igaz ez a nagy lakásra, ahová hiába praktikus a kisebb, 2 személyes garnitúra, ha egyszer elvész a nagy terekben. Emiatt mindig a legfontosabbak közt a helye a terület nagyságának.

 Hány személy ültetésére kell, hogy alkalmas legyen, hány tagú a család?! Mindig nagyon fontos tényező, hogy hány embert kell, hogy ki tudjon szolgálni. Hiszen elég kellemetlen, ha valakinek nem jut ülőhely, vagy éppen nagyon össze kell húzni magunkat egy családi filmnézéshez. Pont emiatt már a vásárláskor érdemes átgondolni, hogy átlagban hányan szeretnénk ülni, feküdni rajta, mivel ettől függ, hogy mekkora méretet lesz az optimális. Ha több, mint 4 fő, akkor már a nagyobb sarok ülőgarnitúra a praktikus, hiszen míg 3-an, 4-en kényelmes egy kisebb darab, addig mondjuk 5 főnél már meglehetősen a hering effektus lép életbe.

Kinyitható legyen-e vagy sem? Attól függően, hogy milyen funkciót fog betölteni az életünkben, meglehetősen sarkalatos pont, hogy kinyitható-e vagy sem. Ha nem szeretnénk rajta minden nap aludni, akkor nem feltétlenül kell, hogy kinyitható vagy kihúzható legyen a kanapé. Hiszen, ha vendéget fogadnánk, aki nálunk töltené az éjszakát, akkor sincs semmi veszve, mert ha nem is alakítható franciaággyá a kanapé, akkor is egy személy meglehetősen kényelmesen elfér bármelyiken.

Ha állandó alvásra használnánk, akkor mindenképp olyat kell választani, ami kinyitható. Fontos szempont, hogy könnyen kezelhető legyen, vagyis egy fáradt nap után néhány egyszerű mozdulattal meg lehessen ágyazni, hogy utána már csak be kelljen dőlni az ágyba. Eben az esetben praktikus, ha rendelkezik ágyneműtartóval, hiszen nappal tárolni kell valahol az éjszaka kellékeit, ha összecsukjuk a kanapét. Ebben az esetben praktikus, ha minden irányban minimum 180 centis fekvőfelületet tud nyújtani, vagyis nem célszerű kis ülőgarnitúrát választani.

A méret mellett az sem mindegy, hogy milyen borítása van egy sarok ülőgarnitúrának. Kisgyermek, házikedvenc és gyakori bulik esetén inkább az olyan huzat a célszerű, amit könnyű lemosni. Vagyis egy pohár ráömlő vörösbor nem tesz benne kár, mert elég csak egy nedves ruha, amivel letöröljük azt.

Amennyiben ilyen veszély nem fenyegeti a kanapét, akkor nagyon jó szolgálatot tehetnek a különböző szövetek, amiknek nagy előnyük, hogy nyáron sem ragadunk hozzájuk rövidnadrágban. Hátránya ellenben, hogy nehezen tisztítható, ha pedig véletlenül ráömlik valami, azt vagy azonnal kezelésbe kell venni, vagy ha nem, akkor egy új minta született a kanapénkra.

 Minden az egyedi igényektől függ

 Összefoglalva, nincsenek ideális sarok ülőgarnitúra méretek, mivel mindenkinek más szempontok fontosak. Azt elárulhatjuk, hogy általában a hossza 2 méter körül van, míg a szélessége változó módon 140-160-180-200 centi között alakul, bár még ennél nagyobbakkal is találkoztunk már. Magassága ismét változó, hiszen vannak, akik szeretik, ha magas egy kanapé, míg mások szeretnek inkább belesüppedni. Ez 40 centitől kezdve bármilyen méretű lehet, míg kényelmes a magassága.

 Röviden összefoglaltuk a sarok ülőgarnitúra méreteket, bízunk benne, hogy sikerült egy kis segítséget nyújtani a továbbiakhoz.