Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen az igazán kényelmes kinyitható kanapé?

 Milyen az igazán kényelmes kinyitható kanapé?

 Mitől lesz kényelmes egy kinyitható kanapé? Mindenkinek más szempontok fontosak egy kanapé kiválasztásánál, így nem lehet egy általános sablont ráhúzni, hogy mitől is lesz igazán jó és mindenkinek megfelelő egy ilyen ülőalkalmatosság.

Funkció szerint

 Attól függően, hogy mit szeretnénk rajta csinálni, más-más szempontokat kell alapul venni. Ha állandó alvásra tervezzük, akkor mind összecsukott, mind kinyitott állapotban is olyannak kell lennie, amire öröm leülni vagy lefeküdni. Tehát legyen egészséges, nyújtson megfelelő támasztékot a hátnak és a gerincnek teljes hosszában. Lehetőleg álljon egy matracból személyenként, mert akkor tényleg biztosított a kényelem. Amennyiben állandó éjszakai fekhelyként szolgál majd a kanapé, akkor mindenképp olyan szövetet választani a borítására, ami nem hideg, kényelmesen lehet rajta aludni, vagyis nem csúszkál rajta a lepedő.

 Ha a kanapén eltöltött idő a fő motiváció, tehát csak időnként funkcionál kinyitott ágyként, akkor megint mást helyezünk előtérbe. Az ülőfelület ilyenkor legyen megfelelő keménységű, semmiképp ne legyen túl puha, mert az egy idő után kényelmetlenné válik. Legyen egy megfelelő szögben támasztó háttámlája, hogy ha nekidőlünk, akkor az komfortos legyen. Ugyanígy jó, ha van karfája, hogy tudjunk mire támaszkodni, legyen hová tenni a kezünket. Ez lehet fixen rögzített, de lehet olyan kialakítás is, aminél egy párna a karfa.

 Ha nagy helyünk van és sok ismerősünk, akkor érdemesebb lehet egy L alakú sarokkanapét választani, hiszen ott a kialakításból adódóan még 1-2 személyt kényelmesen le tudunk ültetni. Itt fontos már előre eldönteni, hogy jobbos vagy balos kialakítású legyen, mert a legtöbb sarokkanapé nem univerzális, így ha nem jól adtuk meg az adatokat az elején, akkor érhet némi meglepetés az összeszerelés után.

 Ha nem használjuk alvásra a kanapét, akkor a legoptimálisabb huzat a bőr vagy a textilbőr, mivel számos előnnyel rendelkezik. Ilyen például, hogy könnyen takarítható, így ha a házi kedvencünk sáros lábbal ugrik fel, vagy esetleg egy pohár vörösbor ráborul, akkor sincs semmi gond, hiszen pár másodperc alatt felitatható. Ezekkel az opciókkal egy korábbi bejegyzésünkben részletesebben foglalkoztunk.

 A kényelmes kinyitható kanapék elhelyezése a szobában

 Elhelyezés tekintetében is mindenkinek más a kényelmes. A legtöbb kanapét egy fal elé helyezik, ahol van elegendő hely vagy jól mutat. Ha mégsem ez lenne a befutó, akkor érdemes körülnézni az L alakú sarokkanapék között, hiszen azok nagy része térben is elhelyezhető. Igaz, ebben az esetben a vásárláskor roppant körültekintően kell eljárni, mivel van olyan darab, ami önmagában nem áll meg sok ideig, így a választás előtt mindenképp kérjük ki szakember véleményét.

 Ugyanolyan fontos, hogy még a vásárlás előtt válasszuk ki, hogy hova is lesz elhelyezve a kanapé, hogy pontos méretekkel rendelkezzünk, így nem érhet meglepetés otthon, hogy mégsem fér be a kiválasztott helyre. Sőt lényeges, hogy a helyszínen próbáljuk ki a kanapét, mivel attól, hogy ránézünk, nem derül ki, hogy mennyire kényelmes. Tartósság szempontjából a legjobb, ha rugós ülőfelülettel rendelkező kanapét választunk, mert az bírja legjobban a terhelést.

 Fő szempontként mindenképp a cikkben a helye a kinyitás módjának. Fontos, hogy könnyen nyitható és összecsukható legyen, hiszen csak így lesz igazán kényelmes kinyitható kanapé a miénk.

 Ahogy utaltunk rá, érdemes szakemberrel konzultálni a kanapé kiválasztása előtt. Ezt megtehetik élőben vagy akár telefonon is, kollégáink mindenben állnak rendelkezésükre!