Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kihúzható, 2 személyes ágyak

 Kihúzható, 2 személyes ágyak vendégágynak

 Ha időnként szükség van egy plusz fekhelyre, mert a gyermeke igényli, hogy nála alhasson egy kis barátja… Esetleg elvált szülőként időnként ott alszanak a gyerekek, vagy csak kell, hogy legyen egy plusz ágy, ha a szükség úgy hozza, akkor a legjobb választás a kihúzható pótággyal rendelkező ágy vagy heverő. Ebből is többféle variációt találunk. Az egyik, hogy a pótágy kihúzása után egy szintbe kerülnek az ágyak, és mintegy franciaágyként funkcionálnak, így 2 fő részére is kényelmes alvást biztosítanak. A másik variáció esetében a matracok nem kerülnek egy szintbe, így az alap ágy fekvőfelülete feljebb van, mint a pótágy. Ezt a megoldást jellemzően ifjúsági ágyaknál alkalmazzák.

 A kihúzható ágyakat általában kifejezetten nem javasoljuk állandó alvásra, mivel nem igazán tesznek jót a deréknak, a gerincnek, de úgy alapjában véve a test egyik részének sem. Főleg amiatt alakult ez így, mert a kihúzható ágyaknál az a rész, ahol fekszünk, nem egy matracból tevődik össze. Ilyenkor romlik a test alátámasztása, vagyis egy idő után kényelmetlenné válik, derék és hátfájás lép fel a nem egyenletes terhelés következményeként. Éppen emiatt nem ajánljuk, hogy állandó alvásra ilyen ágyat szerezzen be, hiszen ki szeretne utána még reumatológusra is költeni? Ha időnként, mintegy vészmegoldásként alkalmaznánk, akkor nincs gond, arra tökéletes praktika.

 A kihúzható 2 személyes ágy nagy előnye, hogy nem olyan, mint egy franciaágy, így nem foglal helyet a szobából. Sőt, ha nem szükséges, ki sem kell nyitni, így nem csak helyet takarítunk meg, de az ágyazás nyűgjétől is megszabadulunk, de ugyanúgy kényelmesen alszunk.

 Mindennapi használatra inkább a kinyitható verziót válasszuk!

 Amennyiben minden nap szeretnénk használni kétszemélyes ágyként, akkor nincs mese, igenis jól meg kell néznünk, hogy mit választunk. Ebben az esetben inkább a kinyitható ágyakat javasoljuk, mivel azoknál az ágyazás folyamata is egészen más. Mivel ennél a típusnál az egy főnyi fekvőfelület 1 matracból áll, így nem állnak fenn a fent részletezett egészségre negatívan ható problémák. Ez a típus az, aminek csak előre kell húzni az ülőrészét, majd a háttámlát egész egyszerűen csak lehajtjuk, és készen is van az ágyazás. Ahogy már említettük, ez a típus sokkal kényelmesebb és egészségbarátabb, mint a kihúzható variációja, azaz nem fogjuk rövid úton a csontkovácsnál végezni.

 Természetesen az ideális választás a megfelelő éjszakai pihenés érdekében a franciaágy, de vannak olyan helyzetek, amikor igenis meg kell alkudni. Éppen ezért fontos, hogy ezekből a helyzetekből is a maximumot hozzuk ki, azaz nagyon figyeljünk a jó minőségű és kialakítású kanapé kiválasztására.

 A magas fokú kényelem érdekében érdemes figyelni a szövetválasztásra is, mivel minden életszakasznak és tevékenységnek más huzat felel meg. Ha minden nap aludni szeretnénk rajta, akkor érdemes szövetet választani a kanapé borítására, mivel az melegebb, otthonos érzetet kelt, bár takarítás szempontjából nem ideális. Ha olyat keresünk, amit könnyű takarítani, akkor igazán nagy segítségünkre a bőr, műbőr és textilbőr borítás lesz. Ezt könnyű letörölni, ha valami baleset éri, bár alvás szempontjából nem a legideálisabb.

 Reméljük, hogy sikerült egy kis támpontot adnunk a kihúzható, 2 személyes ágyak vásárlására vonatkozóan.