Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


3 személyes kanapé méretek

 3 személyes kanapé méretek

 Vannak olyan helyzetek, amikor nem csak egy egyszerű kanapéra van szükségünk a nappaliba, hanem egy kicsit nagyobbra az átlagosnál. Ilyenkor tehetnek jó szolgálatot a különböző méretű 3 személyes kanapék. Ma ezeket vesszük górcső alá.

 Mikor érdemes 3 személyes kanapét venni?

 Általában elmondható, hogy egy kétszemélyes kanapén meglehetősen kényelmesen elfér 2 ember, ha állandó alvásra kerül a sor. Igen ám, de ez akkor is elég nagy, ha nappal több embert szeretnénk leültetni, mint 2 fő?

 Ebben az esetben szoktak sarokülőt, vagy éppen 3 személyes kanapét vásárolni. Egy 3 személyes kanapé általában jóval nagyobb, mint a kétszemélyes változat, így előszeretettel alkalmazzák a saját lakásokon kívül, különböző helyiségek, irodák előtereiben, várókban, sőt, akár magukban az irodákban is. Ugyanígy megtalálhatjuk szállodák társalgóiban, de akár különböző tárgyalótermekben is, mivel igen népszerű bútordarab.

 Borítását tekintve elég tág körből választhatunk, hiszen ez nagyban függ az alkalmazás helyétől, valamint a betöltött funkciójától is.

 Vagyis ez azt jelenti, hogy ha otthonra vásárolunk 3 személyes kanapét, akkor praktikusabb, ha szövetborítással vesszük, mivel ránézésre is sokkal informálisabb, barátságosabb képet nyújt, nem beszélve arról, hogy nyáron a nagy melegben sem izzadunk hozzá, miközben nézzük a tévét. Egyetlen hátránya, hogy nehéz tisztítani, ezért külön odafigyelést igényel, hogy lehetőleg ne boruljon rá semmi, és a gyerekek se töröljék bele a maszatos kezüket. Apropó, gyerekek, ebben az esetben érdemesebb kerülni a világos színeket, mivel azon minden szennyeződés azonnal meglátszik, így nem túl praktikus választás.

 Ellenben minden más formális helyen kifejezetten előnyös a bőr, műbőr vagy akár textilbőr borítás, bár mivel jóval tágabb a használói köre, óhatatlanul is koszolódhat. Arról nem is beszélve, hogy sokkal higiénikusabban tisztán tartható, ami mondjuk nyáron nem egy utolsó szempont. Továbbá egy igényesen megválasztott 3 személyes kanapé jó hatással lehet a hely megítélésére. Elvégre mennyivel vonzóbb egy mutatós, bőr ülőgarnitúra, mint egy helyenkén kopott, szövetborítású darab.

 A 3 személyes kanapé méretei

 A 3 személyes kanapék méretei változatosak, bár abban megegyeznek, hogy mindegyik meglehetősen nagyobb, mint a hagyományos 180-200 centiméternek megfelelő szélességű, kétszemélyes darabok. Ezek általában 220 centiméternél kezdődnek, arról nem is beszélve, hogy a kialakításukon is látszik a méretkülönbség, hiszen majdnem mindig 3 párnával és 3 elkülöníthető ülőfelülettel rendelkeznek.

 A kétszemélyes kanapékhoz hasonlóan a 3 személyesek is ággyá alakíthatóak, de ezek a legtöbb esetben kihúzhatóak, azaz inkább vendégágynak javasolnánk őket. Ennek miértjével már számos cikkünkben foglalkoztunk, érdemes átolvasni korábbi bejegyzéseinket is a fenti témában.

 Ahogy említettük, ezeket a kanapékat inkább formális helyiségekben való elhelyezésre tervezték, így ha otthonra, állandó alvásra szeretnénk olyat, ami nappal több személynek kényelmes, akkor inkább sarokkanapéink között érdemes nézelődni.

 Ha bármilyen kérdése lenne, hogy melyik a megfelelő méretű kanapé az ön elképzeléseihez, keressen minket bátran, megtaláljuk azt, ami minden igényt kielégít!