Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Milyen az igazán kényelmes sarok ülőgarnitúra?

 Nincs is jobb érzés, mint mikor egy fárasztó nap után az ember hazamegy, és végre le tud ülni a kényelmes sarok ülőgarnitúrájára. Igen ám, de mit kell tudnia annak a sarokülőnek, amitől olyan kényelmes lesz?

 Első körben azt mondják, hogy a nappali és a hozzá tartozó ülőalkalmatosság a lakás lelke -  persze a konyha után. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ez ne csak szép legyen, de kényelmes is, hiszen hiába dekoratív, ha nem lehet rajta komfortosan elnyúlni, vagy nem férnek oda elegen.

 Legyen nagy

 Azt mondják, nem a méret számít. Pedig van, amiben igenis előny, ha nagy, és a kanapé pont ilyen. Sokkal kényelmesebben elfér a család, ha mindenkinek megvan a maga ülési pozíciójához megfelelő méretű helye.

 Pontosan ilyen a Monaco U alakú ülőgarnitúránk, ami a maga 315x145x84 centiméteres nagyságával tökéletesen megfelel egy nagyobb család minden elvárásának. Kapható megerősített szivacsos, valamint ortopéd rugós kivitelben egyaránt. Persze előfordulhat, hogy a lakásunkba nem fér be egy nagy sarok ülőgarnitúra, csak egy kisebb, de akkor is nagyobb hellyel gazdálkodhatunk, mint egy hagyományos kanapé esetében. Arról nem is beszélve, hogy ha kinyitható, akkor további helyet nyerünk általa. Gondoljunk csak bele milyen kényelmesen lehet onnan tévézni a gyerekekkel, ha mindenki el tud feküdni.

 Fontos a matrac a kényelmes sarok ülőgarnitúránál

 Nem lényegtelen szempont, hogy milyen a matrac, amivel rendeljük a sarokkanapénkat. Azért sem, mert jó dolog, ha megerősített ülőrésszel van dolgunk, hiszen az állandó üléstől egy idő után úgy nézhet ki, mint egy domborzati térkép. Ha pedig kinyitható, akkor nem lesz túlságosan kényelmes aludni rajta, kivéve, ha meg van erősítve a szivacs. Ehhez választhatunk többféle matracból, rugós, illetve habos, szivacsos kivitelben egyaránt. Például a Katrin sarokkanapénk szivacsos kivitelben készül, ami rendkívül strapabíró, így bátran használhatjuk anélkül, hogy tönkremenne.

 A borítás nagyon fontos

 Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel van bevonva a sarokülőnk. Ha tehetjük, akkor már a vásárlás előtt alaposan gondoljuk át, hogy mire szeretnénk használni a sarokkanapét. Vagyis mennyit kívánjuk kinyitni, milyen gyakran szeretnénk rajta aludni. Vendégágyként fog-e funkcionálni, vagy állandó alvásra tervezünk vele? Mivel nem mindegy, hogy az előbbi kérdésekre mi a válasz, ezért fontos, hogy ezektől tegyük függővé azt, hogy mivel vonatjuk be a kanapét.

Amennyiben inkább nappali bútorként használjuk, mint fekvőhelyként, akkor bátran válasszunk bőr, műbőr vagy textilbőr borítást. Sőt, ha gyermek vagy házikedvenc is él velünk, akkor pedig főleg ez a leggazdaságosabb választás. Mivel egy ilyen borítás könnyen takarítható, így könnyű dolgunk van, ha véletlenül egy folt kerülne rá, hiszen egy nedves szivaccsal azonnal le tudjuk törölni. Az egyetlen hibája, hogy ha aludni szeretnénk rajta, akkor hideg érzetet kelt, arról nem is beszélve, hogy előszeretettel csúszkál rajta a lepedő vagy akár a pléd, amit a hűvös érzés ellen ráteszünk.

 Amennyiben inkább mindennapi használatra szánjuk, vagyis mindennap kívánunk rajta aludni, akkor a szövet a praktikus választás, mivel így tudunk rajta kényelmesen és pihentetően  aludni. A szövetborítás meleg, kellemes érzetet kelt, így eltörpül mellette a tény, hogy jóval nehezebben tisztítható. El kell ismerni, hogy szövetborítás esetén a foltoktól nehezebb megszabadulni, hiszen kifejezetten körülményes módszerekkel tudjuk csak eltávolítani őket.

 Ha még nem döntött, de úgy érzi, hogy szakirányú segítségre lenne szüksége, keressen minket bátran elérhetőségeinken!