Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Sarokkanapé kis lakásba

 Nem hisszük, hogy valakinek az okozott volna gondot az életben, hogy túl nagy a lakása. Az ellenkezője már annál inkább. Mai témaként azt boncolgatjuk, hogy milyen sarokkanapét válasszunk kis lakásba.

Hogyan nagyítsuk a kis teret?

Nem egy utolsó kérdés az, hogyan rendezzük be a meglévő kis tereket anélkül, hogy zsúfoltnak hatna, vagy akár mik azok a trükkök, amikkel optikailag legalább növelhetjük a rendelkezésünkre álló helyet.

Játsszunk a színekkel! Ez alatt azt értjük, hogy használjunk világos színeket, főleg a falak, a plafon és a bútorok tekintetében. Ha pedig a magasságot növelnénk inkább, akkor remek megoldás lehet, hogy függőleges csíkokat fessünk a falakra. Ne feledjük, minél vastagabb a csík, annál magasabbnak tűnik a szobánk. Ha pedig hosszabbá tennénk, akkor vízszintesen alkalmazzuk a csíkokat. Fontos tudni, hogy hátsó fal esetén szélesebbnek hat a szoba, de egyben mintegy le is lesz zárva, közelebbinek tűnik a fal.

Milyen bútorokat válasszunk?

Logikusnak tűnik, hogy kisebb lakásba a kevesebb bútor szellősebb hatást kelt. Ez azonban csak részben igaz, mivel inkább az a jellemző, hogy a vékonyabb, filigránabb bútorok azok, amik ezt biztosítják számunkra. Emellett praktikus, ha olyan bútoraink vannak, amik akár egymás alá is beférnek, ha éppen nincsenek használatban. Gondolunk itt arra, hogy egy puffot remekül el lehet tüntetni egy dohányzóasztal alatt, ha épp csak kerülgetnénk. A falra szerelt, lehajtható asztal is egy remek lehetőség, ami nem foglal nagy helyet és csak akkor kell lehajtani, ha éppen szükségünk van rá. Egy hasznos bútor, például egy többoldalú, körüljárható szekrény is, mivel azt az oldalát használjuk, amire épp szükség van, és emellett tökéletes térelválasztó is egyben.

Egy megfelelő kanapé egy kis lakásban elengedhetetlen. Éppen ezért fontos, hogy olyat válasszunk, ami minden célnak megfelel. Előfordulhat, hogy ennek ellenére kevés a hely és nem tudjuk leültetni az esetleges vendégeket, ha jönnek, így kiegészítő ülőalkalmatosságokra van szükség. Ez lehet egy puff, vagy fotel, de akár egy babzsákfotel is jó szolgálatot tehet.

Sarokkanapé kis lakásba

Nagy család vagy baráti kör esetén érdemesebb egy sarokkanapét választani, hiszen ez jóval több ülőhelyet szolgáltat a számunkra. Nem elhanyagolható, hogy a kanapénak vagy sarokülőnek, amit kiválasztunk, legyen saját ágyneműtartója, mivel ezzel rengeteg helyet megspórolhatunk magunknak. Gondoljunk csak bele, az ágyazás is sokkal gyorsabb, és nem kell egy külön ágyneműtartós szekrényt tartanunk a lakásunkban arra a célra, hogy nappal legyen hol tárolnunk az ágyneműket.

Arról nem is beszélve, hogy ha a kanapénk nem rendelkezik karfával, akkor annak a helyét kihasználva máris kapunk egy plusz ülőhelyet. A sarokkanapé ebből a szempontból is jó megoldás, mivel csak 2 karfája van -már amelyiknek van- és 5-6 ember kényelmesen elfér rajta, a zsúfoltság érzete nélkül.

Ha pedig fotellel egészítenénk ki a hiányzó ülőhelyeket, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy egy kétszemélyes kanapét szerezzünk-e be, vagy egy fotelt. Hiszen a fotel 1 ülőhelyet jelent, míg a kisebb kanapé kettőt, vagy akár 3 gyerek is kényelmesen elfér rajta, de hely szempontjából nem jelent jelentős többletet a kétszemélyes darab sem.

Ha bármi kérdése adódna, keressen minket bátran, segítünk megtalálni az Önnek megfelelő tértágító darabot!