Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 272


Sarokgarnitúrák gyártótól

 Manapság egy ülőgarnitúrát már mondhatni, hogy a szomszédból is beszerezhetünk. Igen ám, de nem elég, hogy jó az ára és közel van. Törekedni kell a megfelelő minőségre is.

Milyen a jó minőségű sarokgarnitúra?

Elsősorban onnan ismerhetünk fel egy kiváló minőségű sarokgarnitúrát, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amikkel más darabok nem feltétlenül. Ilyen például, hogy a szövetek minősége még a fapados kategóriában is strapabíró és tartós, nem kopik ki fél év alatt a használatban. Ugyanez igaz az ülőfelületre is, sőt még ha lehetséges, a fokozott igénybevétel próbáját is tökéletesen ki kell állja. Ez lehet rugós vagy szivacsos is, attól függően, hogy mit szeretünk inkább, ez már teljesen egyéni. Nem egy hátrány, ha a választáskor figyelembe vesszük családunk és lakásunk egyedi igényeit, hiszen így válhat mindenkinek az örömére az új bútor.

 Hogyan válasszunk sarokgarnitúrát gyártótól?

Első lépésként nézzük meg, hogy átlagban hány fő leültetésére szolgál a kanapé. Ez azt jelenti, hogy hány fős a család, de mondjuk egy családi vagy baráti összejövetel alatt hány embert értünk, mennyinek kell helyet foglalni. Egy megfelelő méretű sarokkanapé általában 5 főnek nyújt kényelmes ülőhelyet. Az is fontos, hogy hova szeretnénk elhelyezni a kanapét, vagyis falhoz, vagy önállóan kell, hogy megálljon. A kanapék többségét általában a falhoz tervezik, de akadnak olyan darabok, amik, mintegy térelválasztó jelleggel állhatnak térben is. Ezt fontos megtudni még a rendelés előtt, mert akkor nem érhet minket meglepetés a kiszállítás után. Hasonlóan lényeges dolog, hogy tudjuk, hogy milyen irányú legyen a kanapé. Hiszen nem mindegyik darab állítható, ezért ezt is érdemes tisztázni a megrendelés előtt.

Mi a helyzet akkor, ha állandó alvásra akarjuk használni a sarokkanapénkat? Akkor további fontos dolgokkal kell tisztában lennünk. Mivel előfordulhat, hogy nem olyat választunk, ami állandó alvásra alkalmas, ilyenkor pedig jön a fejvakarás, hogy akkor ezt, hogy is oldjuk meg. Éppen ezért érdemes célirányosan ágyazható, ágyneműtartós sarokkanapét választani, hiszen ezekben a típusokban minden egyben van, így nincs szükség például ágyneműtartó szekrényre. Az ágyazás ennél a típusnál alapvetőn alig pár mozdulat, mivel úgy vannak kialakítva, hogy ne kelljen este, munka után még egy edzést is elvégezni a pihenéshez. Vásárlóink nagy kedvence a Monaco sarokülő,ami se nem óriási, se nem a legkisebb darabunk, így méltán népszerű kanapé. Külső méretei alapján látható, hogy bármely átlagos lakás díszévé válhat, hiszen 230 x 145 x 84 centis méreteivel pont megfelel egy nappaliba. Ha állandó alvásra szánjuk, akkor pedig a fekvőfelülete egy kisebb franciaágynak felel meg, hiszen 145 x 205 centis lesz.

Az ország teljes területére megoldott a házhozszállítás, így mindenképp érdemes ezzel élni, sőt az összeszerelési szolgáltatásunkat is igénybe lehet venni, ami roppant praktikus. Főleg azért ajánljuk ezt, mert a garancia nem vonatkozik a helytelen összeszerelésből adódó hibákra. Épp ezért, ha nem szeretnénk elveszíteni azt, akkor mindenképp érdemes szakemberre bízni az összerakást.

Ha kérdése adódna, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!