Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kihúzható kanapé mindennapi alvásra

 Számos cikkünkben foglalkoztunk már az állandó alvásra szánt kanapékkal, éppen ezért ma arról ejtünk szót, hogy mit előzhetünk meg, ha megfelelő minőségű kanapét választunk otthonunkba!

 Itt is külön kell bontani, hogy a kanapé csak ülésre szolgál, vagy állandóan, minden nap azon alszunk.Ha akkora lakással rendelkezünk, hogy a kanapé csak a nappali funkcióját látja el, vagyis éjszaka nincs használatban, akkor nem számít olyan mértékben, hogy milyen kanapét választunk, bár itt is jó, ha a kialakítása derék- és gerincbarát.

 A nagyobb probléma akkor adódhat, ha mindennapos alvásra használjuk a kanapét, mivel ebben az esetben, a derekunk folyamatosan ugyanannak a felületnek van kitéve. Ezért nagyon fontos, hogy a kanapé fekvőfelülete személyenként egy darabból álljon, vagyis ne legyen benne törés, toldás, se semmilyen illesztés. Ennek tökéletesen megfelel a JOY kanapénk, ami amellett, hogy tökéletesen egészséges a derekunknak és a gerincünknek, még roppant modern és dekoratív darab is.

 A rossz fekvés hatásai

 A kényelmetlen fekvés negatív hatása, hogy rövid időn belül megfájdul az ember dereka, mivel a gerinc egyenetlen és egészségtelen terhelésnek van kitéve. Hiszen a gerincet nem arra találták ki, hogy abban az állapotban, amikor pihennie kéne és nyugalomban, egyenesen, terhelés nélkül kellene lennie, akkor bizonyos részei ellentétes irányban álljanak. Tehát nem jó, ha a kanapénkon van középtájt egy illesztés, mivel a medencecsont pont oda eshet, ami néhány héten belül érezteti is a hatását. Ugyanez igaz arra is, hogyha van egy alap lumbágónk, vagy porckorongsérvünk, akkor a fekhelyünk semmiképp sem lehet teljesen puha, sőt inkább a keményebb matracokat részesítsük előnyben! Pontosan ezek miatt nem javasoljuk mindennapos alvásra a kihúzható kanapékat, hiszen kinyitva több részből tevődnek össze és ezek egyike biztos puhább, mint a többi.

 Kihúzható kanapé a mindennapi alvásra, az egészséges hátért

 Az állandó alvásra szánt darabok minden esetben egy darabból állnak, és majdnem mindig egyféle a kinyitási módjuk. Ez általánosságban azt jelenti, hogy ki kell húzni az ülőfelületet, majd ezután a háttámlát előre kell dönteni, így pedig meg is kapjuk a kész, franciaágy méretű, éjszakai fekvőhelyünket. Ilyen például a Vigó Kanapé, ami egy magas fekhelyes darab. Mivel roppant dekoratív, így minden szobának a díszére válik. Emellett pedig maximálisan megfelel az állandó alvásra alkalmas ágyak minden kritériumának. Sőt, a használóik legnagyobb megelégedésére, rendelhető rugós, vagy ortopéd szivacsos verzióban is, ami mindenképp jót tesz a gerincnek.

 Itt kell megemlítenünk egy nagyon lényeges dolgot, ami minden kanapénk esetén érvényes, legyen szó modern, klasszikus, vagy akár sarokkanapéról egyaránt. Ez pedig a házhoz szállítás és az összeszerelési szolgáltatás. A bútoraink nagy részének összeszerelése nem igényel szaktudás, csupán egy kis gyakorlatiasságot. Ettől függetlenül, ha tudjuk, hogy ez nem igazán fog menni, akár segítség vagy szerszámok híján, akkor mindenképp érdemes igénybe venni az összeszerelési szolgáltatásunkat. Ez azért is fontos, mert a házi összeszerelés esetleges hibáira nem vonatkozik a termékre adott 24 hónap garancia.

 Summa summarum, aki jól szeretne aludni, mindenképp tanulmányozza, hogy milyen kanapék azok, amiken kényelmes és pihentető az alvás, ne ugorjanak bele valamibe csak azért, mert jó az ára. A jó minőség és a kényelem legalább ugyanilyen fontos.