Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Hogyan válasszunkágyazható kanapét mindennapi alvásra?

 Hogyan válasszunk ágyazható kanapét mindennapi alvásra?

A nappali egy nagyon meghatározó bútora a kanapé. Hiszen ezen gyűlik össze a család délután, itt ülünk, míg nézzük este a tv-t, mintegy lazításként. Itt olvasunk, ha éppen úgy tartja kedvünk, vagy akár csak ha össze szeretnénk bújni a kedvesünkkel, ez a legkényelmesebb lehetőség. Éppen ezért nem mindegy, hogy mennyire kényelmes és nem utolsó sorban mennyire praktikus darabot választunk. Ha pedig szeretnénk, hogy a derekunk se panaszkodjon, mindennapi alvásra alkalmas ágyazható kanapét válasszunk.

Mivel egy jól megválasztott kanapé a nappalink egész hangulatát meghatározza, fontos, hogy mindezt szem előtt tartsuk mikor kiválasztjuk a nekünk tetsző darabot. A lakás elrendezését, méretét, valamint a saját szükségleteinket is számításba kell venni a vásárlás előtt. Tehát ha egy kisebb lakásban lakunk, ahol nincs lehetőségünk egy külön hálószobát kialakítani, akkor kifejezetten jó megoldás egy ágyazható kanapé választása.

Ugyanígy igaz akkor is, ha egy nagyobb családként élünk, vagyis minden szobára jut egy-két csemete, így egy saját, különálló hálószoba berendezése egyenesen lehetetlen. Ilyenkor is egy ágyazható kanapé mindennapi alvásra az, ami megoldást jelenthet a számunkra.

 Ágyazható kanapé mindennapi alvásra

Fontos, hogy a vásárlás előtt mindenképp üljünk le és nézzünk végig a szobán. Tegyük fel az alábbi kérdéseket és a válaszok függvényében döntsünk a továbbiakról.

·         Mekkora helyem van egy kanapé elhelyezésére?

·         Kis vagy nagy kanapét választhatunk, hogy beférjen a leendő helyére?

·         Mekkora a család, aki használni fogja?

·         Milyen színt válasszunk, ami megy a nappali többi színéhez és harmonizál velük?

·         Állandó alvásra szánom vagy inkább vendégágy funkciót fog betölteni?

·         Milyen szövetet válasszak rá?

Kanapé választás okosan

A fenti kérdéseket összegezve, könnyedén megtalálhatjuk azt, hogy mire is van szükségünk éppen. Ha kis helyünk van, akkor mindenképp egy kisebb méretű, akár 2 személyes kanapé választása lehet az ideális. Ha ugyanez áll fenn, de sok embert kell leültetni, akkor érdemesebb egy sarokülőben gondolkodni, mivel azon egyszerre jóval több ember fér el. Ha nagyobb, tágasabb lakással rendelkezünk akkor nyugodtan választhatunk egy nagyobb, tágasabb kanapét, vagy akár egy nagyobb, hosszabb sarokkanapét is.

A szín kérdéskörére nincs egyszerű válasz, mindenki olyan választ, ami neki tetszik, hiszen nincs két egyforma otthon, maximum a katalógusokban. Fontos, hogy ne üssön ki a szoba hangulatából, tehát ha egy pasztellszínekből álló nappali közepére bedobunk egy élénksárga vagy egy neon zöld borítású kanapét, az minden lesz, csak harmonikus nem.

Ugyanígy a borítás kérdése is egyéni, hiszen mindenki mást kedvel. Persze vannak praktikussági szempontok, minthogy a műbőrön, bőrön, textilbőrön nem olyan kellemes hosszú távon aludni, mivel csúszkál a lepedő, télen hideg érzetet kel, míg nyáron ragad és izzad tőle az ember. Előnye, hogy könnyebben tisztítható, de az otthon melegét nem az fogja eszünkbe juttatni. A szövet jobb választás, ha alvásról van szó, bár sokkal kényesebb, nehezebben tisztítható a különböző foltok esetén.

Állandó alvásra inkább a kihajtható, kinyitható darabokat ajánljuk, szemben a kihúzhatóakkal. Ez azért fordulhat elő, mivel az állandó alvásra szánt darabokat könnyedén kinyithatjuk és főleg gerinckímélő módon vannak kialakítva. Egy személy átlagosanegy 80x200 centiméteres felületen alszik, így nem okoz semmilyen egészségügyi problémát senkinek.

Amennyiben nem találta még meg az Önnek megfelelő darabot, akkor keressen minket bátran elérhetőségeink bármelyikén, segítünk kitalálni, hogy melyik is illik Önhöz.