Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 270


Habszivacs matrac méretre

 Mikor vágatunk?

Míg nagyobbá tenni a matracot szinte lehetetlen, addig vágatni már nem olyan bonyolult eljárás. Főleg azok találkoztak már ezzel a problémával, akiknek kisgyermekük van és ahogy nő, mindig más az, ami éppen a fejlődésének megfelelő.

Mint tudjuk, például a kókuszmatracot 1 éves kor után mindenképp ajánlott lecserélni. Éppen ezért utána vagy veszünk átmenetileg egy kevésbé jó minőségű matracot arra az 1 évre, amit a gyermek a kiságyban tölt, vagy pedig vállaljuk, hogy 1 év múlva újra be kell ruházni egy ugyanolyan jó minőségűre, csak nagyobb méretben. Ezt mindenki maga tudja, bár mi javasoljuk, hogy senki ne a gyermek alvásán spóroljon, mert akkor az esetek jelentős részében az egész család ébren lesz, nem csak a gyermek.

Tehát, ha beszereztük a nagyobb és jó minőségű matracot, akkor is történhetnek olyan dolgok, amiket nem látunk előre. Ilyen például egy költözés, egy családbővülés vagy számos dolog, ami bekövetkezhet.

Vegyünk csak egy egyszerű példát. Költözés miatt a gyermekünknek csak egy 10 centivel rövidebb ágy fér el a szobájában, ezért új ágyat kap. Ebből kifolyólag az eddig használt matrac is 10 centiméterrel hosszabb, így abból mindenképp le kell vágatni. Jó hír, hogy manapság már számos helyen megtehetjük ezt, de mégis a legjobb ott vágatni, ahol vettük a matracot. Ez egy jóval költséghatékonyabb eljárás, mint ha újat kellene venni belőle.

 Egyedi méretre van szükség

Egy másik népszerű ok, hogy egyedi méretű ágyat csináltatunk egy asztalossal, vagyis a fekvőfelülete nem a szokványos 160x200 vagy 180x200, hanem annál nagyobb, kisebb, illetőleg köztes méretű. Ilyenkor jó, ha van a közelünkben olyan hely, ahol méretre tudják vágni számunkra a matracot. Bár azt gondolnánk, hogy ez gyorsan megvan, csak bemegyünk, megrendeljük és másnap kész, ez nem ilyen egyszerű. Hiszen egyedi méret esetén át kell állítani egy csomó dolgot a gépen, ezért ebben az esetben érdemes körülbelül egy hét átfutási idővel számolni.

Hogy a várakozást elkerüljük, ezért érdemes arra törekedni, hogy lehetőleg hagyományos, szabvány méretű ágyat válasszunk. Ilyen például a Melbourne ágykeret, ami a maga 160x200 centis hosszával tökéletesen belefér a kívánt kategóriába. Éppen ezért egy bele passzoló matracot sem nagy ördöngősség beszerezni, hiszen ezt a méretet már bárhol lehet kapni.

Nálunk is többféle alappal kaphatóak, mint például habszivacsmatracok, rugós matracok, ortopéd kialakításúak, illetve memóriahabos darabok egyaránt. A Melbourne ágykeret könnyedén tisztán tartható a bevonatának hála, arról nem is beszélve, hogy roppant dekoratív darab, minden hálószobának dísze lehet. Mivel nem rendelkezik ágyneműtartóval, ezért mindenképp érdemes beszereznünk egy kellemes, a hálószobával harmonizáló ágytakarót.Ez azért is fontos, mivel elfedi az éjszaka nyomait, elég csak megigazítani az ágyneműt, így pedig már történetesen nagyon jól néz ki az ágy, hiszen nagyon sikkes választás manapság.

Amennyiben még mindig nem sikerült kiválasztani az ideális bútort a lakásunkba, legyen az egy kanapé, egy franciaágy vagy bármi amire szükség lehet, akkor keressen minket bátran, segítünk megoldást találni a főbb kérdésekre.