Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Az ággyá alakítható ülőgarnitúrák tulajdonságai és előnyei

 Mikor érdemes ággyá alakítható ülőgarnitúrát választani?

Főleg abban az esetben népszerű az ággyá alakítható ülőgarnitúra, amikor kicsi a lakás, vagy gyakran fogadunk olyan vendégeket, akik ott is éjszakáznak. Persze itt is figyelembe kell venni, hogy egy ülőgarnitúra alapvetően több darabból áll, vagyis tartalmaz egy három- és egy kétszemélyes kanapét, valamint egy fotelt. Ezeknek nem mindegyik része kinyitható, illetve kihúzható, ezért érdemes úgy választani, hogy azokat az elemeket lehessen kinyitni, melyekre szükségünk van.

Attól függően, hogy mire szeretnénk használni, választhatunk kihúzható, illetve kinyitható darabokat is. Állandó alvásra a kinyitható a praktikus, mivel ennél az ülőfelület előre húzásával feltárul az ágyneműtartó, ami bizonyos modellek esetében egy fehér bútorlap szellőző kapszulákkal, majd a bukótámla előre billentésével meg is kapjuk a franciaágy méretű fekhelyet.

Ez azért ajánlott állandó alvásra, mivel mindkét személy egy 80-90x 200 centis matracon fekszik, aminek a felületében nincs törés, így meglehetősen egészséges a derékra nézve. Ilyen ülőgarnitúra például a Joy kanapé, ami bárhová kerül is, öröm lesz ránézni, hiszen dekoratív, így bármely helyiségnek dísze lesz. Mivel rendkívül kis helyigényű, így nagyon ajánlott kis lakásokba, ahol nincs sok felesleges hely. Szivacsos és erősített ortopéd rugós kivitelben is rendelhető! 

 A vendégágy funkció

Amennyiben inkább vendégágy funkciót töltene be a kanapé, úgy nyugodtan választhatunk akár előre nyitható darabot is, aminél ki kell húzni az ágyneműtartót, ami egyben az alapot adja a franciaágy másik feléhez. Ennél a típusnál tudni kell, hogy a matrac 2 részből áll, aminek az illesztése pont derékhoz esik, így nem a legkényelmesebb választás hosszú távra. Ha csak időnként használjuk alvásra, akkor jó választás lehet. Pont megfelel ezeknek a paramétereknek a rugós Práda kanapé, ami most éppen akciós nálunk.

A másik lehetőség a kihúzható kanapé, aminél a kinyitás módja a kihúzás, így a felület több darabból áll. Itt előre húzzuk az alját, aminek következtében kibontakozik az egész ágy. Mivel ezt mi nem tartjuk egyáltalán jó választásnak, így nem is tartunk belőlük a webáruházunkban. Többek között azért sem ajánljuk, mert a matracok általában különböző keménységűek, és az illesztésük is a legrosszabb helyre esik. Ilyen például a felsőtest első harmada, valamint a derék-csípő magassága. Ha ezek nincsenek megfelelően alátámasztva, akkor rövid időn belül beköszönt a hátfájás. Ha pedig mégsem így lenne, akkor is hamar megváltozik a felületek puhasága, hiszen az ülőfelületet egykettőre kiüljük.

A felhasznált szövetek milyensége és minősége sem mindegy, de ezt bővebben kifejtjük a bőr ülőgarnitúrák tisztításáról szóló cikkünkben.Hiszen nem mindegy, hogy egy melegebb érzetet keltő szövet borításon alszunk, vagy egy könnyebben tisztítható textilbőrt választunk állandó társunknak.

Ha a fentiek fényében sem sikerült megtalálni a megfelelő kanapét, akkor keressen minket bizalommal, szívesen segítünk, hogy megleljük az Önnek ideális ülőgarnitúrát!