Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


A franciaággyá alakítható kanapé állandó alvásra, vagy vendégágynak alkalmasabb?

 A napokban kaptunk egy olvasói kérdést: melyik kanapénk az, ami franciaággyá alakítható, de összecsukva nem foglal nagy helyet? A kérdés maga eléggé összetett, mivel nem tudhatjuk, hogy állandó alvásra tervezik-e, vagy csak vendégágyként funkcionálna. Éppen ezért mindkét variációra mutatunk egy-két jó példát, hogy könnyebb legyen választani.

Vendégágy funkció

Az alapvető különbség az állandó alvásra szánt és a vendégágyként használatos kanapék között, a legtöbb esetben a fekvőfelület milyenségében, a kinyitás módjában rejlik. Vegyük először az utóbbit. Ebben az esetben az ágy többnyire karfával rendelkezik és csak úgy nevezik, hogy a kihúzható kanapék. Ez tökéletesen magába is foglalja azokat az ismérveket, amikkel egy vendégágy kanapé rendelkezik. A kihúzható, vagy éppen kihajtható matrac nem egyenletesen kopik, így vannak olyan részei, amik jobban ki vannak ülve, így fekvés közben okozhat némi kényelmetlenséget. Ugyanígy a derékfájás melegágya az is, ha a fekvőfelület több, különböző keménységű, magasságú matracból, szivacsból áll össze. Éppen ezért ezek az ágyak azok, amik kanapénak kiválóak, vendégágyként is remekül használhatóak, de állandó alvásra nem éppen a legkényelmesebbek.

Tökéletes választás lehet vendégágynak például a Lotti kanapénk, ami roppant dekoratív, emellett kényelmes is és kis helyet foglal. A kanapé ülőfelülete magasan van, így nagyon előnyös választás lehet az örökifjú korosztály számára, mivel keveset kell hajolni. 2 nagyméretű ágyneműtartóval rendelkezik, amiket a szellőzőkapszulák tartanak frissen. Szivacsos kivitelének hála könnyen ágyazható, elég csak kigurítani a 2 ágyneműtartót, majd arra ráhajtani a -napközben a 2 nagy párna mögött elhelyezkedő- szivacsot. Ezzel kész is az ágyazás. Mivel nehezen mozgatható egyben, ezért mindenképp érdemes kérni a házhozszállítás és összeszerelési szolgáltatásunkat. Összeszerelése csavarokkal történik, fizikai erőt, szerszámokat és szaktudást igényel, ezért ezek hiányában nem érdemes nekiállni!

 Állandó alvásra szánt, franciaággyá alakítható kanapé

Azokat a kanapékat nevezzük állandó alvásra szánt daraboknak, amiket kinyitva, a fekvőfelület személyenként egy darabból áll. Ezek általában a kinyitható darabok. Ezeket úgy kell elképzelni, hogy az ülőfelület előre húzásával feltárul az ágyneműtartó, majd pedig a háttámlát előre döntve készen is van a franciaágy. Ez így elmondva roppant egyszerű, de a kinyitás tényleg nem igényel semmilyen nagyobb fizikai aktivitást.

Vegyük példának a Noire kanapét, ami azon túl, hogy igazán formabontó és egyedi, bármilyen szövetkombinációban elérhető nálunk. Méretét tekintve egy franciaággyal vetekszik, de emellett kanapéként nem foglal nagy helyet a lakásból. Hagyományos, erős szivaccsal és igény esetén ortopéd rugós kiszerelésben is rendelhető.

A szövetválasztás sem utolsó szempont, hiszen minden típus másért praktikus. A szövetet főleg akkor érdemes választani, ha mindennapos alvásra használjuk a kanapét, mivel azon kellemes feküdni, nem hideg, nem csúszkál. Ellenben, ha kisgyermek vagy házikedvenc van a lakásban, akkor érdemesebb a bőr, vagy textilbőr bevonatokat választani, hiszen óhatatlanul is rákerülhetnek különböző szennyeződések és azt könnyebb tisztítani.

Ha további kérdés merülne fel, tegyék fel bátran, igyekszünk akár itt is válaszolni rá!