Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


160 cm széles, kinyitható kanapé

 Egy átlagos lakásba egy 160 cm széles kinyitható kanapé bőven elegendő. Ha nincs sok ember, akit le kell ültetnünk, akkor tökéletes választás lehet, főleg, ha állandó fekhelyként kívánjuk használni.

Biztos elegendő a 160 centiméteres szélesség egy kinyitható kanapé esetében?


Többen gondolhatják, hogy egy 160 x 200 centiméteres kanapé nem feltétlenül nyújt elég nagy fekvőfelületet 2 felnőtt ember számára. Pedig, ha jobban belegondolunk, ekkora felületen roppant kényelmesen el lehet férni, sőt, ha nem 2 felnőtt, akkor 3-4 gyermek is pihentetően alhat rajta. Tehát ez a méret pontosan akkora, mint egy kényelmes franciaágy. Természetesen léteznek ennél nagyobbak is, de azok inkább franciaágyakból, vagy ágykeretekből kerülnek ki. Kanapéból nagyon ritka, hogy 180 x 200-as darabot szereljenek össze.

Például a rugós Primus kanapé tökéletesen megfelel a kényelmes fekhely követelményeinek, hiszen rugós és remek tartással rendelkezik. Ha igazán jót szeretnénk, mindenképp maradjunk ennél a kialakításnál, mivel a szivacsos verziók inkább vendégágynak alkalmasak. Ezek a szivacsos matracok jellemzően háton fekve, vagy ha hason alszunk, akkor a legkényelmesebbek, mivel kevésbé rugalmas a felületük és a csípő, valamint a vállrésznél nem engednek annyit, mint a rugós kanapék.

 Kanapé állandó alvásra

Ha az állandó alvás a cél, akkor mindenképp érdemes olyat választani, aminek a háttámlája lebillenthető, így az ágy hosszával megegyezően alszunk.Ebben az esetben nincs megtörve a kanapé felülete sehol, vagyis a derekunkat mindenképp kíméli. Vagy ha mégsem sikerül lebillenthetőt vállasztanunk, akkor mindenképp rugós legyen a felülete. Visszatérve a Primus kanapéhoz, ez egy könnyenágyazható és kényelmes, erősített ortopéd rugós kivitelű darab. A kanapé karjait legtöbb esetben textilbőrrel borítjuk, mert könnyen tisztán tartható és a díszvarrások a kar élén ekkor érvényesülnek a legjobban. Emellett 2 nagy ágyneműtartóval rendelkezik, amik alkalmasak 2 főnyi ágynemű elpakolására.

Egy másik, nagyon modern darab a Lotti 1,6 kanapé, ami nem feltétlenül követi az aktuális divathullámot, de mégis mindig aktuális. Az ágyneműtartói igen nagyok, ebben akár egyben elfér 2 ember ágyneműje. Nagy előnye, hogy egy elég magas ülő és fekvőhelyről beszélünk, így idősek is bátran használhatják, nem kell nagyon lehajolni, ha le szeretnének ülni vagy éppen feküdni. A kinyitása is gerincbarát, hiszen az ágyneműtartókat kihúzva már nem is kell többet hajolgatni, mivel a megerősített szivacsmatrac másik fele a háttámla eltávolításával már lehajthatóvá is válik.

Mindkét kanapéra igaz, hogy darabokban, szétszerelve szállítjuk, így az összeszereléshez fizikai erőre, speciális szerszámokra és szaktudásra van szükség, így nem ajánljuk az otthon való kísérletezést, hacsak nincs ilyen irányú tapasztalata. Amennyiben ennek híján van, akkor mindenképp kérje összeszerelési szolgáltatásunkat, amit a házhozszállítás fül alatt tud igényelni. Ez azért is hasznos, mert a termékre járó garancia csak szakszerű összeszerelés esetében érvényes, ha azért keletkezik kár, mert ez nem így történt, akkor abban az esetben a kár a vevőt terheli. Éppen ezért mindenképp érdemes átgondolni a fentieket.

Amennyiben kérdése adódna bármilyen termékünkkel kapcsolatban, kollégáink állnak a rendelkezésére, keressen minket bátran!