Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Összecsukható franciaágy

 A franciaágy jellemzői

A franciaágy alapvetően rendelkezik néhány ismertetőjeggyel, amiket meglátva rögtön tudjuk, hogy egy franciaágyat látunk. Először is legyen kényelmes 2 felnőtt részére, azaz manapság 140-160-180x200-as méretű legyen, tehát az se okozzon gondot, ha a csemeténk bebújik közénk az éjszaka folyamán. Emellett lehetőség szerint egy matracból álljon a fekvőfelület, hiszen azon kényelmesebb aludni és bármit csinálni, mintha 2 matracból van összeillesztve.

Egy franciaágyat többféleképpen is összecsukhatunk, vagyis több módja van annak, hogy egy kisebb ülőalkalmatosságból egy állandó alvásra alkalmas 2 személyes ágyat készítsünk. Ennek egyik lehetséges alternatívája, hogy egy állandó alvásra szánt kanapét vásárolunk. Ennek ismérvei, hogy minden esetben olyan részekből tevődik össze a fekvőfelület, hogy személyenként egy 70x200 vagy 80x200 cm hosszú felület álljon rendelkezésre, aminél nem törik meg sehol a matrac. Leegyszerűsítve, ez azt jelenti, hogy az ideális választás egy kinyitható kanapé, nem pedig a kihúzható, mivel az maximum vendégágyként kényelmes. Ez az ágytípus az esetek jelentős részében rendelkezik ágyneműtartóval, vagyis el tudjuk tenni benne az ágyneműt nappalra. Ha például a Vezuv kanapét választjuk, akkor egy maximálisan stílusos és könnyedén mozgatható ágyat kapunk, ami fél perc alatt nyitható franciaággyá.

 Összecsukható franciaágy alternatívák

Egy másik, népszerű lehetőség a kihúzható-összecsukható franciaágy esetében, hogy adott egy alap ágy, aminek az alsó része kihúzható, vagy éppen az egész felület előre húzható, így egy szintbe kerülnek a felületek az alvásra. Erre csak rá kell tenni a matracot és megágyazni, ha épp arra van szükség. Ezeket általában gyerekszobákban lelhetjük fel, mivel, ha átjön aludni egy kis barát, akkor sem kell kapkodni, hogy hová fektetjük, hanem kézenfekvő a megoldás. Éppen ezért ez nagy kedvenc a gyerekek körében. Ugyanígy kényelmes lehet, ha olyan helyre tesszük, ahol nincs mindennapos használatnak kitéve, vagyis csak időnként alszanak rajta nyitott állapotban.

Kifejezetten kis lakások nagy barátja a felhajtható franciaágy, amit inkább ismernek összecsukható franciaágyként. Ennél a típusnál az ágyat egy szekrénynek álcázzák, amit egy mozdulattal le lehet hajtani, valamint szükség esetén ugyanígy fel is lehet engedni. Nagyon hasznos azoknak, akik nem szeretnek ágyazni, mivel az ágyneműt az esetek jelentős részében egy pánt fogja össze, így akadályozva meg, hogy felhajtott állapotan lepotyogjanak. Főleg, mint említettük a helytakarékosság jegyében érdemes ezt a típust választani, ám az egyetlen hátránya, hogy be kell szerezni egy másik ülőalkalmatosságot, mint amilyen egy fotel vagy egy hagyományos kanapé. Éppen ezért, ha már kevés a helyünk, akkor jobban járunk egy ágyazható, ágyneműtartós kanapéval, ami ötvözi magában mindkét ágy jó tulajdonságait.

Ha még kérdése adódna, keressen minket bátran, vagy látogasson el Facebook oldalunkra, ahol számos érdekességgel várjuk kedves vásárlóinkat!