Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


2 személyes ágyneműtartós kanapé

 Mi az a 2 személyes ágyneműtartós kanapé?

Maga a fogalom, hogy 2 személyes ágyneműtartós kanapé, többféleképpen is értelmezhető. Ezek közül az egyik, hogy a kanapén, csukott, kanapé állapotában ketten férnek el. Ez, ha jobban meggondoljuk, egy elég kényelmetlen és kicsi kanapét sejtet. Hiszen 2 személy nem foglal olyan nagy helyet, hogy óriási ülőfelület kelljen nekik. Valamint ebben az esetben miért kellene, hogy ágyneműtartós legyen?

Minden valószínűség szerint az ideális értelmezés az, hogy 2 személyes ággyá alakítható a kanapé, hiszen így van létjogosultsága az ágyneműtartónak. Hiszen, ha van ágyneműtartó, akkor abban praktikus tartani az ágyneműt, főleg, ha nem rendelkezünk erre a célra készített szekrénnyel. Természetesen az nem mindegy, hogy egy kanapé milyen módon alakítható fekhellyé, hiszen ettől nagyban függ annak kényelme is.

Amennyiben olyan kanapét néztünk ki, ami kihúzható, akkor mindenképp mérlegeljük, hogy állandó alvásra tervezünk-e vele, vagy esetleg csak vendégágy funkciót tölt majd be? Amennyiben ritkán nyitnánk ki, mert nem járnak hozzánk olyan gyakran vendégségbe, akkor a kihúzható tökéletesen alkalmas erre a célra. Alkalmanként történő alvásra pont megfelelő, nem kényelmetlen, de hosszútávon nem tesz jót a deréknak és a gerincnek.

Ha állandó használatra keresünk kanapét, az már egészen más kérdés, hiszen más feltételeknek kell megfelelnie a fekhelynek. Ebben az esetben fontos, hogy pihentetően és kényelmesen tudjunk rajta aludni, ami, valljuk be, hosszútávon nem kivitelezhető egy kihúzható kanapén. Ilyenkor érdemes a kinyitható, mindennapi használatra szánt kanapét választani, mint amilyen az Ohio kanapé. Ennél a típusnál az ülőfelület előre húzásával megtaláljuk az ágyneműtartót, ami maximálisan alkalmas 2 ember ágyneműjének tárolására. Ha a háttámlát előre döntjük, akkor megkapjuk a 2 személyes ágyneműtartós kanapét. Ezeknek az ágytípusoknak a legtöbb esetben nincs karfája, mert az csak akadályozná a műveletet, vagy pedig, ha van, akkor az pont középre esik a fejünkhöz, illetve a lábunkhoz. Aki pedig úgy szeret aludni, hogy lelóg a lába, annak nem a legoptimálisabb választás.

  • 1/3

 Ezen kanapék nagy része 2 személyes, azaz 2 fő részére ágyazható. Vagyis ebből következik, hogy a fekvőfelülete minimum 140x200, vagy annál nagyobb 160x200 illetve 180x200 centiméteres nagyságú. Természetesen ez nem vonatkozik minden kanapénkra, mivel egyes darabok maximálisan 160x200-as kivitelben kaphatóak.

 Hogy jut el a megvásárolt kanapé a tulajdonosához?

A kanapéink általában több darabban kerülnek kiszállításra, ami a termék biztonsága miatt kifejezetten előnyös, de ez azt jelenti, hogy otthoni összeszerelést igényel. Amennyiben van segítségünk és jó a kézügyességünk, akkor nem lehet akadály az összerakása. Ellenben, ha egyedül vágnánk neki, vagy nem igazán vagyunk jártasak a bútorok összerakása terén, akkor mindenképp javasoljunk, hogy kérjék összeszerelési szolgáltatásunkat. Több termékünkhöz kifejezetten oda van írva, hogy súlya vagy bonyolultsága miatt mindenképp kérjék a szolgáltatást, mivel a garancia a szakszerűtlen összeszerelésből adódó sérülésekre nem terjed ki. Ezt pedig nem lenne jó elveszíteni egy ilyen apróság miatt.