Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Miért előnyös az L alakú sarok ülőgarnitúra?

 Manapság, ha valaki egy látványos, nagy méretű ülőgarnitúrát keres, akkor többnyire egy L alakú sarok ülőgarnitúrát ért rajta. Azzal pedig nem mondunk újat, hogy a sarokgarnitúra ugyanazt takarja, mint az előbbi elnevezés. Na de milyen ismérvei vannak a jó L alakú sarok ülőgarnitúrának? Nézzük meg.

Milyen funkciókat tölthet be az L alakú sarok ülőgarnitúra?

Egy sarokgarnitúrát az ember általában nem 1-2 évre választ az otthonába. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően és alaposan mérlegelve válasszunk, mivel a család minden tagja számára fontos, hogy megfeleljen az igényeiknek. Hiszen egyszerre kell kényelmes ülőhelyként szolgálnia, de ezzel párhuzamosan a lakás egyik központi elemeként dekoratívnak is kell lennie. Arról nem is beszélve, hogy milyen jól esik egy fárasztó nap után lerogyni a tv elé a kedvenc kanapénkra. Sok esetben a sarokgarnitúrának egyszerre kell betölteni ülőgarnitúra, valamint éjjeli fekhely funkciókat. Ez azért sem könnyű, mert mindkét verzió mást kíván a kanapétól, de egy jó gyártó könnyedén ötvözheti mindkét garnitúra elvárásait.

Az a sarokgarnitúra a legnépszerűbb, ami ágyazható és egyben ágyneműtartós is, hiszen valahová el kell tenni az ágyneműt, míg nappal kanapéként funkcionál a sarokülő. Természetesen ez csak akkor szempont, hogyha nem rendelkezünk külön ágyneműtartó szekrénnyel. Fontos szempont lehet a vásárlás során, hogy a sarokgarnitúra iránya változtatható-e. Amennyiben nem, akkor nagyon meg kell gondolnunk, hogy jobbos vagy balos L alakú garnitúrát választunk, mindenképp pontos mérések szükségesek hozzá. Ha pedig mégis változtatható, akkor az mindenképp főnyeremény.

Hiszen így nincs hibázási lehetőség, szükség esetén mindkét irányba szerelhető, ezért költözés folyamán is tökéletes lehet, hogyha meg akarjuk változtatni a sarokgarnitúra irányát. Azt is lényeges tudni, hogy falhoz kívánjuk-e helyezni a kanapét, vagy azt szeretnénk, hogy szabadon álljon a szobában. Ezt azért kell tudni, mert kialakításától függően, nem minden kanapé alkalmas az önállóan állásra, mert vannak gyengébb és erősebb kialakítású sarokülők.

 L alakú kanapé gyerekeknek és felnőtteknek

Ahogy a nappalié, úgy az ifjúsági szoba dísze is lehet egy jól kiválasztott, L alakú sarok ülőgarnitúra, mint amilyen az Elza sarokkanapé. Ez a garnitúra ágyazható, melyet egy automata kiemelőmechanikával könnyedén kinyithatunk és az így előbukkanó ágyneműtartóból megágyazhatunk. Rugós kivitelben készül,minden esetben ágyneműtartóval. Kis méretének hála remekül érvényesül egy kisebb, gyereknek szánt szobában is.

Nappaliba jobb és dekoratívabb választás a Cosmo L alakú sarokülő ingyenes szállítással, ami jelentősen nagyobb az előbbi sarokülőnél, így akár irodákban, társalgókban is remekül megállja a helyét. Ez pont az a sarokgarnitúra, amit csak falhoz javasolunk elhelyezni, mivel térben való használathoz nem a legalkalmasabb.

Amennyiben úgy érzi, hogy az összeszereléssel kapcsolatosan nem biztos magában, esetleg nincs segítsége, akkor mindenképp ajánljuk, hogy kérje az összeszerelési szolgáltatásunkat. Ez azért is fontos, mert a szakszerűtlenül elvégzett összeszerelés során keletkezett esetleges sérülésekre nem vonatkozik a garancia, ami általában nálunk 24 hónapot jelent. Épp ezért fontos, hogy megfelelő és szakavatott kezekben legyen a kanapéja.

Amennyiben további kérdése lenne, keressen minket bátran elérhetőségeinken!

  • 1/3