Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Franciaágy rugó beszerelése

 Milyen rugók vannak a franciaágyban?

A franciaágyak többségében úgynevezett húzó rugós vasalatot használnak, így biztosítva a matrac alatt lévő ágyneműtartó megbízható kinyitását, lecsukását. Az ágyvasalatokat a franciaágyhoz, illetve a matractartóhoz, különböző megadott beépítési méretekkel szokták beszerelni. Ez a legtöbb esetben egyedi méret, így egyedileg kell legyártani és szerelni. A húzórugót a már felszerelt ágyvasalathoz nagyon nehéz beakasztani, rutin és szakmai tapasztalt kell hozzá, ezért ezt érdemes szakemberre bízni, már csak azért is mert itt elég könnyű balesetet szenvedni. Természetesen van amikor nem húzórugó, hanem gázrugó kerül beszerelésre, ilyenkor a működése és a hatékonysága is egyaránt tökéletesebb, de lényegesen költségesebb ez a megoldás. Ha pedig a kárpitos bútorgyártást vesszük alapul, ott a fekvőfelületek tekintetében a bonell rugózatot preferálják, nem sok választási lehetőség van, mivel még jobb megoldást nem találtak fel, ami árban is elérhető. A bonell rugók közül kerülnek ki a táska rugók, extra rugók, az ortopéd rugók, és a komfort rugók attól függően, hogy milyen sűrűségű a rugótekercsek száma, és milyen vastagságú a huzal. A rugók tekintetében van  még a farugós megoldás, ami kényelmes és elegáns, valamivel drágább mint a bonell rugó, de viszont csak az ágykereteknél alkalmazható a matrac alá.

 Nálunk az ágyak jelentős része inkább a keményebb fekvőfelületű, mivel azt tartjuk igazán jónak és egészségesnek. Ezért nálunk nem találhatók meg a puha, nagyon rugós ágyak. Kárpitos bútoraink többségében normál, extra, és ortopéd szivacsos változatban, illetve extra, komfort és ortopéd rugós kivitelben egyaránt elérhetőek. Franciaágyaink 140x200, 160x200, illetve 175x200-as méretekben is kaphatók. Ez azért is fontos, mivel minél nagyobb az ágy, a vasalathoz annál több rugót szokás használni, de maximum 2*3 db lehetséges.A franciaágyak esetében minimum 3 részletben történik a szállítás, mivel ez a három darab magában önállóan cserélhető, javítható, így ha megsérül a fejtámla, akkor nem kell az egész ágyat elszállítani és cserélni, elég csak a hibás elemet.

 Az ágyak szállítása 3-4 darabban, történik, melyhez mindenki kényelme érdekében rendelhető az összeszerelési szolgáltatás. Ennek keretében munkatársaink rövid idő alatt szakszerűen összeszerelik, majd a helyére állítják az ágyat, ez a beviteli szolgáltatásnak a része, mindig együtt jár.Annak ellenére, hogy mindenhol hangsúlyozzuk, hogy az összeszerelést bízzák szakemberre, mégis sokan nekiállnak otthon, maguknak összerakni a franciaágyat. Azon kívül, hogy nem mindenki rendelkezik a szükséges ismeretekkel, és kézügyességgel, nagy az esély arra, hogy ha valamit elrontunk, akkor ugrott a garancia erre vonatkozó része. Éppen ezért, ha fontos, hogy a későbbiekben -probléma esetén - legyen, aki segít, akkor praktikus, ha az összeszerelés szolgáltatást szintén kérjük a házhozszállítással együtt. Mi az ágyakhoz a kötelező 12 hónap garancia helyett 24 hónapot vállalunk. Természetesen ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a franciaágy hibája a szakszerűtlen összeszerelésből eredő kár.

 Ahogy azt már feljebb említettük, a franciaágy rugók beszerelését minden esetben célszerű, ha szakember csinálja, így mehetünk igazán biztosra. Ha fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, keressen minket elérhetőségeinken, vagy ha a termékeinkre kíváncsi, látogasson el bemutatótermünkbe Budapesten a Garam utca 3 szám alá.