Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Jó minőségű franciaágy keret ágyráccsal

 A legkényelmesebb fekhely a franciaágy, főleg, ha egy kellemes, pihentető légkörű szobában kerül elhelyezésre. Természetesen nem mindegy, hogy honnan, milyen stílusú és minőségű franciaágyat veszünk.

Egybeszerelt franciaágy

Többféle lehetőség közül választhatunk franciaágy vásárlása esetén. Az egyik ilyen az ágyneműtartós, felnyitható franciaágy. Ez rendelkezik ágyneműtartóval, ahová napközben az ágyneműt elhelyezhetjük és ha úgy tetszik, a fekvőfelületet pedig letakarhatjuk egy dekoratív franciaágy takaróval. Ennek az ágytípusnak van néhány hátránya, amikre csak később döbbenünk rá.

Mivel a matrac egyben van az ágyráccsal, így a tisztítása jóval körülményesebb. Végső soron a kiporszívózása ugyanúgy lehetséges, mint más matracoké, de gépben már nem tudjuk mosni. Ezen túl, hogyha valamelyik eleme tönkre megy vagy elromlik, akkor azt jóval nehezebb cserélni, hiszen az egész ágyat el kell szállítani, vagy szét kell szedni. Ezen túlmenően, hogyha tönkremegy a matrac, kifeküdtük, akkor nehéz kicserélni, hiszen egyben van, sérül a kárpitozás

  • ferdinand

 Franciaágy keret ágyráccsal

Ebben az esetben a franciaágy kerete egyben van, míg tartozik hozzá egy külön ágyrács. Mostanában elterjedt gyakorlat, hogy a hagyományos ágyrács helyett bútorlapot tesznek be oda, ami biztosítja a kellő alátámasztást és rugalmasságot. Ágykeretekből is választhatunk sima, fából készült darabot, illetve szövettel bevontat egyaránt. Ennek az egyetlen hátránya, hogy nem tartalmaz ágyneműtartót, tehát ha el szeretnénk pakolni az ágyneműt, akkor vennünk kell egy külön ágyneműtartó szekrényt. Bár kutatások bebizonyították, az elöl hagyott ágyneműben hamarabb meghalnak a benne lakó bogarak, atkák, így egészségesebb alvó környezetet biztosítanak. Így tehát minden bizonnyal praktikusabb és mindenekelőtt az egészségünkre nézve pozitívabb hatást gyakorol, ha nem pakoljuk el felkelés után az ágyneműt.

A matrac tisztítása szempontjából sokkal egyszerűbb dolgunk van, mivel a matrac mobil, mozgatható, szennyeződés esetén a huzata levehető és mosógépben mosható. Arról nem is beszélve, hogy számtalan módon tisztítható még ezen kívül.

Amikor a szállításra vagy az összeszerelésre kerül a sor, akkor sem kell aggódni, mivel lapra szerelt állapotban kapjuk meg. Mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy a megvásárolt termék hogyan jut majd el a helyére. Gondolkodhatunk egyszerű házhozszállításban, azonban ekkor nekünk kell majd felcipelni az emeletre és be a lakásba az ágykeretet, ez sokszor nehéz feladat tud lenni. Éppen ezért érdemes lehet házba szállítást kérni tőlünk, ami annyit jelent, hogy be is visszük a terméket a lakásba a helyére, illetve érdemes az összeszerelést is a kollégáinkra bízni, mivel így bevitellel és összeszereléssel összesen nagyjából 30-40 percet vesz igénybe a folyamat, míg, ha mi állunk neki felvinni az ágykeretet az emeletre és megpróbáljuk összeszerelni, szinte az egész nap rámehet és ha valamit elrontunk, még kárt is tehetünk az új bútorunkban.

Igen hasznos tud lenni, ha külön választunk ágykeretet és matracot abban az esetben, ha az ágykeret bármely része meghibásodik vagy tönkre megy, hiszen könnyen szétszedhető, javítható, vagy akár cserélhető. Ha pedig el kellene szállítani, akkor költséghatékonyan elemeire bontható és elszállítható. Nálunk ezek az ágykeretek megrendelhetőek a legnépszerűbb méretekben, mint a 160x200, 180x200, de vannak típusok, amiknél a 90x200-as is megoldható.

Ha ágykeret, akkor abba kell a belevaló is. Matracaink nagy választékban érhetőek el az ortopéd rugós vagy habszivacs matractól elkezdve a Memory Plus matracon át a vékonyabb, hagyományos matracokig egyaránt.

Ha mégsem sikerülne választani, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a bemutatótermünkbe, ahol ki is lehet próbálni a különböző ágytípusokat, matracokat ágykerettel.