Oldalsáv

Kategóriák


Minden címke 271


Kinyitható kanapé mindennapos alvásra

Mai cikkünkben annak járunk utána, hogy miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapos alvásra. Először is meg kell különböztetnénk, hogy mit takar a mindennapos használat fogalma. Az esetek jelentős részében állandó, mindennapi alvást jelent, tehát nem a vendégágy funkciót, amikor alkalmanként történik rajta az alvás. Ezt azért fontos tisztázni, mivel mindkét esetben más elvárásnak kell megfelelnie a kanapénak.

Ha csak időközönként használjuk alvásra

Amennyiben azért fontos, hogy a kanapénk kinyitható legyen, hogy amikor vendégeket fogadunk, legyen hol aludniuk, akkor a kihúzható kanapét nekünk találták ki. Mivel egy kihúzható kanapét úgy alakítanak ki, hogy azok egymás alá vagy fölé csússzanak be, ezért az egyik része minden esetben keményebb, vagy éppen puhább lesz, mint a többi. Ezzel az az egy probléma van, hogy amennyiben huzamosabb ideig egy ilyen egyenetlen ágyon fekszünk, akkor az a gerincnek és a deréknak nem igazán tesz jót. Tehát ez egyenes úton vezet a gerinc-, és derékproblémák felé.

Kinyitható kanapé mindennapos használatra

Azokat a kanapékat nevezzük állandó alvásra alkalmasnak, amiknek a fekvőfelülete 1 részből áll személyenként. Ez leginkább azokra a kanapékra igaz, amiknek előre dönthető a háttámlájuk, és így jön létre a franciaágy. Ez azért fontos, mivel, ha mindennap ugyanazon a felületen alszunk és az nem kényelmes, akkor jönnek a gerinc és egyéb mozgásszervi megbetegedések. Kényelmetlen alatt azt értjük, hogy több darabból áll, és reggel kialvatlanul, fáradtan, összetörve ébredünk.

Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindenképp érdemes olyan kanapét választani, mint a Vigó Silver kanapé. Ez a modell azok közé a kanapék közé tartozik, melyek kinyitásukat tekintve egyszerűek és gyorsak, mivel csak előre kell húzni az ülőfelületet, majd kivenni az ágyneműt az ezáltal feltáruló ágyneműtartóból. Végül pedig le kell hajtani a háttámlát és kész is a már ágyazható franciaágy méretű ágyunk.

 

 A benne lévő matrac választható, hogy milyen kivitelben készüljön, lehet szivacsos, vagy erősített ortopéd rugós egyaránt. A háttámlaként és karfaként szolgáló párnák minden esetben tartozékai az ágyaknak, kinyitott állapotban pedig célszerű keresni neki egy helyet a szobában, ahol nem zavar senkit és sérülés sem éri, míg nincs használatban. Ezekre azért van szükség, mivel az ilyen kanapék javarészt nem rendelkeznek karfával, és a háttámla is rendkívül kemény a párnák nélkül, mivel az a másik fél ágyrésznek az alja, aminek a másik felén ott a matrac, amin alszunk.

Amennyiben a nappalink stílusához inkább a sarokgarnitúra passzolna, arról sem kell lemondanunk, hiszen a kínálatunkban számos gyönyörű és kényelmes darab érhető el. Ezek is ágyneműtartósak, csak fontos, hogy a rendeléskor ne felejtsük el megadni az irányát, mivel kellemetlen dolog az összeszerelés után szembesülni vele, hogy nem tudjuk úgy és oda tenni, ahová terveztük.

Végül a borítás kérdésére is célszerű kitérnünk, mert nem mindegy, hogy min alszunk. Nem célszerű textilbőrrel boríttatni a kanapét mindennapi alvás esetén, mivel a lepedő hajlamos lecsúszni róla, illetve akármit is teszünk rá, alapvetően egy hideg felületet biztosít. Éppen ezért jobban járunk egy szövet borítással, ami igaz kényesebb a foltok tekintetében, de inkább érezhető az ágy melege, mint a fentiek esetében.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal, munkatársaink mindenre örömmel válaszolnak, hogy megtalálhassa az Önnek megfelelő ágyat!